Zdravstveni dom Maribor: Cepilna akcija proti bakterijski pljučnici

MBK
23.01.2024 05:00

Cepljenje, na katerega se je treba predhodno naročiti, je brezplačno za odrasle, stare 65 let in več, ter bolnike s kroničnimi obolenji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Cepljenje je brezplačno za odrasle, stare 65 let in več, ter bolnike s kroničnimi obolenji.
Sašo Bizjak

Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor v želji po zvišani precepljenosti občanov organizira v soboto, 3. februarja, cepljenje proti bakterijski pljučnici. Pnevmokokne okužbe povzroča bakterija Streptococcus pneumoniae. Obstaja več kot 90 sevov te bakterije, ki je pogost vzrok obolevnosti in smrtnosti po vsem svetu. Pnevmokokna okužba lahko povzroči pljučnico, vnetje sinusov, vnetje srednjega ušesa, sepso, gnojni meningitis, so pojasnili v zdravstvenem domu.

Cepljenje je brezplačno za odrasle, stare 65 let in več, ter bolnike s kroničnimi obolenji. Če tega pogoja ne izpolnjujete, je cepljenje samoplačniško, cena cepiva je 32,50 evra. Na cepljenje se je treba naročiti. Naročila sprejemamo od ponedeljka, 22. januarja, do ponedeljka, 29. januarja, preko spletne aplikacije prizdravniku.si ali na telefonski številki 02 22 86 200, nato pritisnete številko 3, vsak delovni dan od 8. do 10. ure. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta