Županja Ptuja podelila nagrade najboljšim šudentom. Kakšni pa so njihovi poklicni cilji?

Hojka Berlič
27.01.2024 04:45

Na Ptuju so tudi letos izbrali naj študente za študijsko leto 2022/23 v občini. Županja Nuška Gajšek jim je izročila nagrade - vsak je prejel 600 evrov - ter čestitala za uspehe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lara Erjavec in Luka Pušnik na sprejemu pri ptujski županji in podžupanu Boštjanu Šerugi
Hojka Berlič

Nagrado za najboljšo študentko 1. stopnje študija je prejela Lara Erjavec, ki je zaključila Zdravstveno fakulteto Univerze v Ljubljani in pridobila naziv diplomirana sanitarna inženirka s povprečno oceno študija 9,56: "Med študijem sem bila aktivna pri več projektih. V sklopu tekmovanja Ecotrophelia 2022, ki ga organizirata Gospodarska zbornica Slovenije in Univerza v Ljubljani, smo razvijali inovativna živila. Lani sem pri evropskem projektu z idejo za zaščito alpske regije v Sloveniji osvojila prvo mesto." Zdaj je vpisana na magistrski študij, naziva je bila zelo vesela, saj se, kot pravi, zaveda, da je na Ptuju veliko dobrih študentov.

Najboljši študent 2. stopnje študija Luka Pušnik je na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani pridobil naziv doktor medicine. Njegova povprečna ocena med študijem je bila 9,39. Bil je tudi aktiven pri Društvu študentov medicine Slovenije, in sicer pri projektih Imuno in Virus. Leta 2019 je prejel diplomo Janeza Plečnika za izjemne dosežke. Med študijem je napisal tudi dve Prešernovi raziskovalni nalogi. Njegova COBISS bibliografija med letoma 2021 in 2023 obsega 21 del, med drugim 14 znanstvenih člankov, ki povezujejo predvsem področje anatomije in radiologije. "Zaposlen sem na medicinski fakulteti kot asistent za področje anatomije. Hkrati se tudi še vključujem v raziskovalno dejavnost. Nekega dne bi bil rad specialist radiologije," je o svoji nadaljnji poti zaupal Pušnik.

Lara Erjavec in Luka Pušnik na sprejemu pri ptujski županji in podžupanu Boštjanu Šerugi
Hojka Berlič

Najboljši študent 3. stopnje študija pa je postal Bruno Marinič, ki je lani doktoriral v Združenem kraljestvu na Univerzi v Oxfordu na oddelku za kemijo, smer organska kemija. V doktorski nalogi se je osredotočal na razvoj novih strategij dearomatske funkcionalizacije azarenov ter zanjo prejel North Senior Scholarship za raziskovalno odličnost ter Veliko Krkino nagrado. V času štirih let laboratorijskega dela je objavil tri znanstvene članke v vodilnih znanstvenih revijah na področju kemije. Ob raziskovalnem delu pa je veliko časa namenil tudi poučevanju organske kemije na St John's Collegeu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta