10 nasvetov Tine Gorenjak za zdravje in srečo

Saša Britovšek Saša Britovšek
05.11.2019 06:04

Tina vedno vzbudi pozornost. S svojim nalezljivim smehom, s svojimi živahnimi očmi in atraktivno žensko energijo. To poletje je praznovala 47. rojstni dan, kar je ob njenem mladostnem videzu kar težko verjeti. Tudi delovne vneme ji ne primanjkuje, saj igra v novi gledališki predstavi Ljubezenske prevare, v glasbenem šovu Trip to Las Vegas in snema televizijsko serijo Najini mostovi. Kaj je skrivnost njenega uspeha?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Nikoli nisi prestar za žur, kakšno ponočevanje in druženje s prijatelji," pravi Tina Gorenjak. 
Dejan Nikolič

1. Ta čudoviti zajtrk

Skoraj vsako jutro se zbudim lačna in obožujem zajtrk. Včasih že zvečer, preden zaspim, razmišljam, da komaj čakam na zajtrk. Daje mi energijo in veselje za vstop v nov dan. Če imam zjutraj zelo malo časa, si zajtrk vzamem s sabo in ga pojem po poti. Če začnem s snemanjem ob 5.30 zjutraj, pa jem kar v studiu. Toda zajtrkujem vedno!

2. Uravnotežena prehrana

Ugotovila sem, da ni splošnega recepta, kaj je zdravo za vse. Ljudje smo si različni. Obožujem zelenjavo in je pojem veliko. V poletnem času so to večinoma solate in sveže priloge, pozimi pa kuhana zelenjava in juhe. Jem tudi vse ostalo. Obožujem pirine testenine in kruh, pa tudi kakšen dober biftek je tu pa tam dobrodošel. Izogibam se sladkorju, beli moki, mleku in mlečnim izdelkom ter konzervirani hrani. Predvsem pa - rada jem dobro in z užitkom.

3.Transcendentalna meditacija

Naučila sem se je v zavodu Atma pred petimi leti in vem, da me bo spremljala do konca življenja. Pomaga mi pri tem, da se umirim, da se znam osredotočiti, da sem v stiku sama s sabo, daje mi energijo, veselje in mi je nasploh polepšala življenje.
{instagram}https://www.instagram.com/p/B1E23zbgmO8/{/instagram}

4. Brez narave mi živeti ni

Sprehode v naravi potrebujem kot dihanje. Seveda tega ne počnem vsak dan, izkoristim pa vsako priložnost. Včasih sem hodila s hčerko, kar je bilo še lepše, saj sva se ogromno pogovarjali in smejali. Zdaj, ko študira, grem na sprehode sama, globoko diham ter občudujem drevesa, travo, sonce in oblake. Napolnijo me z energijo in spodijo črne misli.

5. Ne bodimo preveč strogi do sebe

Čeprav sem načeloma iz prehrane izločila mleko, sladkor in belo moko, si včasih, ko se mi res "zalušta", privoščim kakšno tortico, kremšnito ali burek. Pojem jih brez slabe vesti in uživam v vsakem grižljaju, čeprav mi je potem vedno malo slabo (smeh).

6. Pozitivna samopodoba

Vsak človek se lahko pri svojem videzu fokusira na lepe stvari ali pa na tiste, za katere pri sebi smatramo, da niso preveč privlačne. Ko se pogledam v ogledalo in vidim svoje gube okrog oči, si ne rečem: O, madonca, kako se staram! Ampak: To je samo dokaz, da se rada smejim!
{instagram}https://www.instagram.com/p/BzvrFOsA4x7/{/instagram}

7. Družabno življenje

Nikoli nisi prestar za žur, kakšno ponočevanje in druženje s prijatelji. Meni takšni večeri klepetanja, smeha in včasih tudi plesa, dajo vedno ogromno veselja do življenja in seveda nepozabne spomine na lepa doživetja.

8. Delo, ustvarjalnost, radovednost, navdušenje in veselje

Izredno rada delam. Vem, da imam srečo, da opravljam poklic, ki sem si ga izbrala. Toda pri vsakem poklicu so dobre in slabe strani. Pri vsakem novem projektu gledam na dobre plati in pozitivne lastnosti ljudi, s katerimi delam. Vedno se potrudim biti ustvarjalna, radovedna in navdušena, saj mi to prinaša veselje in navadno tudi dobre rezultate. Ali se bomo osredotočali na dobre stvari ali na probleme je naša odločitev. Meni se zdi prva veliko boljša!

9. Potovanja

Vsak ima kaj drugega, toda meni potovanja pomenijo popoln odklop od vsakdanjosti. Takrat ne gledam spletne pošte, klicev in sporočil. Javim se samo družini. Prepustim se neznani deželi in novim dogodivščina. Vedno me napolnijo s svežo energijo in inspiracijo za nadaljnje ustvarjanje.

10. Hvaležnost in zaupanje vase, v življenje

Vsak dan se zahvalim za lepe stvari v življenju, četudi je kdaj kakšen dan težaven. Odkar sem pred dobrimi petimi leti preživela raka na dojki, vem, da se s pozitivnim pristopom da rešiti marsikaj v življenju. In predvsem se več ne "sekiram v naprej", kaj bo, kako bo. Nikoli ne vemo čisto zares, kako bo. In še bolj bistveno:  To "sekiranje v naprej" čisto nič ne pomaga. (smeh)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta