Brez denarja in bolna: Nekdanja pevka skupine Tabu se je v ZDA znašla v hudi stiski. Prosi za pomoč

D.Ži
19.04.2022 10:15

Nina Vodopivec je, potem ko jo je glas pustil na cedilu, nove izzive odšla iskat čez lužo. A tam ni šlo po načrtih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nina Vodopivec
Metka Pirc

Njen glas ostaja nepozaben, četudi jo je na vrhuncu priljubljenosti pustil na cedilu. Morala se je znajti po svoje in Nina Vodopivec, prva pevka skupine Tabu, je srečo odšla iskat v ZDA. Tam je, podobno kot pred časom igralka Inja Zalta, pristala v denarnih težavah. Zagotovo ni bila lahka odločitev, a druge izbire ni imela. Zato se je Nina obrnila na sorojake in jih prosila za pomoč. Na njeno stisko so opozorili tudi njeni nekdanji glasbeni sopotniki.  "Vsi, ki poznate našo Dobro vilo, veste, da so ji valovi življenja kar nekajkrat spremenili smer ... in ker je borka, je vedno plula svojo pot in se ni ozirala po vetru. Žal je tokrat ostala brez izhoda, v neprijazni tujini, z zdravstvenimi težavami," sporočajo tabujevci. "Preberi, kar nam sporoča, in poskusi pomagati, če lahko. Verjamemo, da bodo tudi obsojanja, ampak zgodba je zapletenejša, kot se zdi na prvi pogled, zato prijazno prosimo za razumevanje," dodajajo.

Nina se je s prošnjo za pomoč oglasila na svojem profilu na facebooku in zapisala: "Pozdravljeni, dragi Slovenci! Odprla sem stran, ki bi me lahko rešila iz zagate, v kateri sem se znašla."

Kaj se je zgodilo? "Znašla sem se v situaciji, ki je sama ne morem rešiti. Lansko leto sem postala del tima, ki mi je obljubil plačilo, ki bi zadostovalo za vrnitev domov in nakup zemlje, kjer bi lahko začela svoj projekt, Zvezdna vas. Devet mesecev trdega fizičnega dela se je na koncu obrnilo v prevaro in ostala sem z 20 dolarji v žepu, sredi ničesar, brez kartice, brez avta. Delo je bilo na lokaciji, odmaknjeni od vsega," pojasnjuje. In dodaja: "Zdaj šest mesecev poskušam najti način, da si pomagam. Bivam v prikolici v okolju, ki se samo bori za preživetje, in ne glede na to, kako trmasto znam sama čez tegobe, je moja situacija postala potrebna pomoči, ko sem pred desetimi dnevi pristala na urgenci zaradi zastrupitve krvi, ledvic. Pozdrav smrti je odprl pogumne oči in zaupanje v življenje narekuje, da se povežem s svetom, odprem celostno in nadaljujem proti realizaciji načrtov, ki gorijo znotraj. Res nimam druge rešitve."

Če bi Nini radi pomagali, lahko pot do tega najdete TUKAJ. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta