Dober tek, veličanstvo! Tako (ne)prefinjeno se prehranjuje kraljica Elizabeta II.

D.Ži
26.08.2020 11:11

Da je modna ikona, že vemo. Pa je tudi kulinarična? Kraljica Elizabeta ima rada šik v omari, v kuhinji pa plastične posodice in sendvič z umešanimi jajci.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kraljica med večerjo v Buckinghamski palači
Profimedia

Ko pomislite na britansko kraljevo družino, pomislite na prestiž in življenje na veliki nogi, s kupom prefinjenih oblek, hišnih pomočnikov, vrtnarjev, asistentov in kuharjev. Čeprav bi si družina Windsor lahko privoščila kateregakoli kuharja na svetu, pa njihovi obroki niso vedno polni blišča in pretiravanja. Darren McGrady, nekdanji kraljičin osebni kuhar, se je odločil javnosti odpreti okno v zelo zaseben svet windsorskega življenjskega sloga, predvsem njihovih prehranjevalnih navad, ki jih je med svojimi petnajstimi leti dela v Buckinghamski palači lahko spoznal in preučil do obisti. Njeno veličanstvo je spremljal tudi na dveh kraljevskih turnejah po Avstraliji, kuhal je za pet ameriškim predsednikov - Forda, Reagana, Busha, Clintona in Busha mlajšega - med njihovimi državniškimi obiski. Delal je za številne druge člane kraljeve družine, tudi za princeso Diano in njena sinova Williama in Harryja v Kensingtonski palači. Za priljubljeno Diano je kuhal tudi tisti večer, ko je umrla, 31. avgusta 1997. McGrady je pogrnil mizo, postavil krožnike, skuhal in čakal, da se princesa vrne. Pa se žal nikoli ni. V knjigi  "Eating Royally: Recipes and Remembrances from a Palace Kitchen" (Kraljevo jesti: Recepti in spomini iz kuhinje v palači) razkriva kraljične najljubše jedi in vse tisto, česar na mizi ne mara. 

Kraljica in ameriški predsednik George W. Bush leta 2007.
Profimedia
Profimedia
Tako je bila pogrnjena miza, za katero je kraljica praznovala svoj 80. rojstni dan.
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta