Draga selitev: Harry in Meghan bi Kanadčane lahko stala več milijonov dolarjev

D.Ži
10.01.2020 10:20

Ni tako preprosto. Ko se priseli vnuk kraljice, ki jo dražva priznava za vrhovno avtoriteto, je potrebno zagotoviti primerno raven varnosti. Vsak dan.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Selitev britanskega princa Harryja in vojvodinje Meghan v Severno Ameriko, pri kateri vse kaže, da se bosta ustalila v Kanadi, je dvignila oblak prahu. Ne le na Otoku, ampak tudi v Kanadi, kjer bi nova prebivalca lahko Kanadčane pošteno udarila po žepu. Susseksa sta ta teden sporočila, da se želita znebiti kraljevskih obveznosti ter več časa preživeti v Severni Ameriki. Natančne lokacije nista razkrila, sta pa zadnjih šest tednov preživela v Kanadi, državi, ki kraljico Elizabeto priznava kot vrhovno avtoriteto. Kanadska vlada bi v primeru selitve najbrž imela dolžnost poskrbeti za varnost družine, že zaradi plemiškega statusa princa in vojvodinje, opozarjajo poznavalci. "Dvomim, da bi jim kanadska vlada odrekla zagotavljanje varnosti," pravi Larry Busch, nekdanji policijski uradnik, ki je skozi leta skrbel za varnost številnih pomembnih svetovnih voditeljev, tudi ameriških predsednikov in britanske kraljeve družine. 

epa
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta