(FOTO) Nihče ne more verjeti, da je ta bosanska lepotica nekoč bila moški. Danes je ena najbogatejših manekenk

06.10.2021 11:25
Danes je Andreja Pejić ena najuspešnejših in najbogatejših manekenk, svetovno pozornost je pritegnila leta 2014, ko je spremenila spol in tudi uradno postala ženska.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Bosanska manekenka Andreja Pejić je bila nekoč javnosti znana kot Andrej Pejić. Leta 2014 se je odločila za spremembo spola in postala ena najuspešnejših manekenk na svetu. 

Profimedia

Andreja se je rodila leta 1991 v Tuzli, starša pa sta se kmalu po njenem rojstvu ločila. Za Andreja in brata Igorja sta skrbeli mama in babica, zaradi vojne, ki je pustošila po Bosni in Hercegovini, se je družina morala preseliti. 

Profimedia

Leta 2000 so življenje na novo začeli v Avstraliji, takrat se Andrej s svojim spolom in spolnostjo ni ukvarjal prav veliko, dokler ni dopolnil 13 let in začel raziskovati svoje telo. Po končani šoli se je zaposlil v verigi hitre prehrane, kjer ga je opazil agent in ga predstavil svetu mode. Svetovno znane oblikovalce je svež videz hitro navdušil. Že od vsega začetka je Pejićeva nosila moška in ženska oblačila znamke Jean Paul Gaultier, portal Models.com pa jo je uvrstil na seznam 50 najboljših modelov na svetu, pristala je na 18. mestu. Istega leta je bila uvrščena na seznam 100 najbolj seksi žensk na svetu.

Profimedia

Andreja je zaradi svoje transrodnosti pridobila veliko sledilcev in oboževalcev na družbenih omrežjih, nekateri so ji skozi leta sporočali, da jo imajo raje v moški podobi, a je globoko v srcu vedela, kako si želi živeti. Leta 2013 je pristala na naslovnicah svetovnih medijev, ko je naznanila spremembo spola. O tej temi je vselej govorila zelo odkrito in brez zadržkov. 

Profimedia

"Ljudje so mi govorili, da bom izgubila tisto, kar nosim v sebi, in da ne bom več zanimiva, ker je na svetu že veliko lepih deklet," je dejala v intervjuju za Vogue.

Profimedia

Leto kasneje je prestala operacijo in dva meseca okrevala. Ponosna je nase in odločitve ne obžaluje. Je ena najbogatejših manekenk v Avstraliji, njeno premoženje ocenjujejo na dobra 2 milijona dolarjev. Trenutno je samska, se je pa leta 2013 govorilo, da se je poročila z modnim oblikovalcem Rembrandtom 'Remyjem' Duranom, a je šlo le za govorice. 

Profimedia
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta