(FOTO) Odziv, na katerega je čakal ves svet: Britansko kraljico razžalostili očitki Harryja in Meghan glede rasizma

STA, A.L.
09.03.2021 20:02
Britanska kraljica Elizabeta II. je danes sporočila, da so jo zelo razžalostili očitki rasizma, o katerih sta v eksplozivnem intervjuju govorila princ Harry in njegova soproga, vojvodinja sussekška Meghan. Kraljica je izrazila še globoko zaskrbljenost in izrazila sočutje s parom, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

"Vsa družina je razžaloščena, odkar je bila v celoti seznanjena s tem, kako težka so bila zadnja leta za Harryja in Meghan," je sporočila kraljica v izjavi.

"Izpostavljeni problemi, predvsem glede rasizma, so zaskrbljujoči. Čeprav se nekateri spomini razlikujejo, jih jemljemo zelo resno in jih bomo v družini nagovorili zasebno," je še zapisala.

Kraljica je zagotovila, da bodo Harry, Meghan in njun sin Archie vedno ljubljeni člani družine.

Buckinghamska palača se je od objave intervjuja v nedeljo soočala z velikimi pritiski glede odziva na očitke rasizma, ki jih je Meghan izpostavila v pogovoru z Oprah Winfrey.

Vojvodinja je v pogovoru povedala, da je med njeno nosečnostjo neimenovan predstavnik palače ugibal, kako temna bo koža njunega otroka. Oprah Winfrey je ob razkritju obnemela. V eksplozivnem intervjuju je par razkril tudi več drugih vpogledov v skrivnosti delovanja kraljeve družine.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta