(FOTO) Požar v Amazoniji: Nezadovoljni zvezdniki objavljajo povsem napačne fotografije

A.L.
23.08.2019 12:42

Zvezdniki objavljajo fotografije, ki so bile posnete že pred leti na povsem drugih lokacijah od tistih, kjer trenutno gori.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Amazonski pragozd, vitalen za delovanje ekosistema, nezadržno izginja zaradi sečnje dreves in najverjetneje podtaknjenih požarov.
Epa

Amazonski pragozd, največji pragozd na planetu, je že več tednov v plamenih. A poročanje medijev je po mnenju mnogih influencerjev in zvezdnikov preslabo, zato so stvari vzeli v svoje roke. Na družbenih omrežjih so začeli objavljati fotografije in dolge zapise, s katerimi opozarjajo, kako pomembno je govoriti o trenutnih požarih. A tisto, kar pri tem bode v oči, je predvsem to, da marsikateri zvezdnik objavlja napačne fotografije, takšne, ki nimajo prav nobene zveze z amazonskim pragozdom. 
{twitter}https://twitter.com/NathalieMunozx3/status/1164193166007898112{/twitter}
Leonardo DiCaprio, eden največjih hollywoodskih zvezdnikov, je denimo na Instagramu objavil fotografijo, pod katero je zbral tri milijone všečkov. A fotografija, ki jo je objavil, je bila posneta že lani in nima nikakršne povezave s trenutnimi požari.
{instagram}https://www.instagram.com/p/B1eBsWDlfF1/{/instagram}
Oglasil se je tudi nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo, ki je objavil še starejšo fotografijo, nastala je leta 2013.
{twitter}https://twitter.com/Cristiano/status/1164588606436106240{/twitter}
Objavam in pozivom se je pridružil tudi David Licauco, ki je medije pozval, da že tri tedne molčijo o naravni katastrofi. Pri tem je dodal štiri fotografije, a niti ena izmed njih nima zveze s trenutnimi požari. CNN je poročal, da sta stare fotografije objavila tudi Jaden Smith in Youtuber Logan Paul.
{twitter}https://twitter.com/davidlicauco/status/1164317093098975232{/twitter}
Med najpogostejšimi fotografijami, ki se pojavljajo, je fotografija opice, ki joče za mrtvim mladičem. Fotografija je bila posneta leta 2016 v Indiji. Nič skupnega z Amazonijo nima niti fotografija ožganega zajca. Posneta je bila namreč med požarom v Kaliforniji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta