Jasna Kuljaj o skrbi za svojo telo: V fitnesu je vedno idealno vreme

Saša Britovšek Saša Britovšek
25.02.2020 06:06

Videti je, kot da je vsako leto bolj seksi. Seveda pa tudi bolj drzna in samozavestna, če je pri Jasni Kuljaj to sploh mogoče. "Je kot vino," bi kdo rekel, a ona bi gotovo dodala, da prej kot cviček. S televizijsko voditeljico smo klepetali o njenih vsakdanjih navadah, rekreaciji in receptu za zdravo življenje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jasna Kuljaj 
Planet Tv

Kakšen je Jasnin idealen vikend?

"Vikend se zame začne v ponedeljek," pripoveduje televizijska voditeljica Jasna Kuljaj, ki svoj prosti čas nenehno prilagaja snemanjem oddaj, nastopom in prireditvam. Vse to pa se velikokrat dogaja ravno konec tedna, ko ima večina proste dni. "Da, vse je malo postavljeno na glavo. Ob mojem delu tako težko govorim o kakšnem rednem bioritmu, upam da se mi to ne bo maščevalo na stara leta, saj menim, da prav ustaljeni življenjski ritem pomaga, da človek ne čuti stresa." Za zdaj Jasni to še ni dano, vendar upa, da jo bodo pred kakšno neprijetnostjo obvarovale zdrave navade, ki se jim trudi slediti. Jasna se z družino rada prehranjuje zdravo, z raznovrstno hrano, trudi se obilno zajtrkovati in redno telovaditi. V današnjem vrvežu stresa in dela je to troje že veliko.
{instagram}https://www.instagram.com/p/B86kPQ5FmI0/{/instagram}

Zjutraj je treba veliko jesti!

"Najprej kavica z mlekom, potem pa vse ostalo," nam zaupa svoj jutranji ritual, ki jo menda spremlja že od polnoletnosti. Potem pa je vedno na vrsti prvi jutranji obrok, brez katerega ni popolnega dneva. "Zjutraj je treba veliko jesti! Včasih otrobi z jogurtom, ampak to bolj za predjed, saj to ne daje dovolj energije za dolgo časa. Tako da ni slabo, če je zjutraj na mizi tudi kruh, salama ali hrenovke, kakšen skutni namaz z bučnim oljem (koroški namaz temu pravimo) in sok ali čaj. To je zame popolnost!"
Natrpani urniki so nepredvidljivi in tudi zato poskrbi, da je v njeni torbici vedno kakšna banana. "Problem je, če na banano pozabiš in jo najdeš šele nekaj dni pozneje, običajno zmečkano. Ljudem, ki dajemo velik pomen malicam, se zgodi marsikaj." (smeh).
{instagram}https://www.instagram.com/p/B7brHf5FJHI/{/instagram}
​Voditeljica oddaje Pri Črnem Petru pa v dneh, ko je čas ne preganja, v domači kuhinji rada pripravlja jedi na žlico in takšno hrano, ki jo lahko spravi v zamrzovalnik, da ji pride prav, ko ni veliko časa za kuhanje. "Jota, telečja obara na bosanski način, skuham omako boloneze tudi na zalogo in seveda govejo juho, ki je prav tako skuham veliko, da je vedno pri roki. Brez zamrzovalnika bi pri nas tenko piskali."

​Cviček kot super živilo

Stavi tudi na kakšna super živila, ki skrbijo za odpornost, zadostno mero energije in dobro počutje? "Ob kosilu mora biti obvezno tudi deci domačega cvička Kuljaj. Ta skrbi za uravnavanje holesterola in za dobro mero antioksidantov. Brez tega res ne gre. Prav cvičku se lahko zahvalim, da čeprav včasih rada pojem kaj mastnega, nimam težav oziroma se mi to ne pozna." 
{instagram}https://www.instagram.com/p/Bz0t-jHF8ZQ/{/instagram}

V fitnesu je vedno idealno vreme

Jasna je bila tri sezone voditeljica komentatorske oddaje Od težaka do junaka, kjer so spremljali "shujševalno dogajanje" v resničnostnem šovu The Biggest Loser Slovenija. S svojimi gosti se je veliko pogovarjala o pravilni prehrani in rekreaciji, primerni za vzdrževanje teže oziroma za hujšanje. Vendar pa, kot pravi, je bila sama od nekdaj športni tip človeka. "V osnovni šoli sem trenirala gimnastiko, nato atletiko, v puberteti sem začela hoditi na fitnes in na aerobiko in tako je še danes. Resda s šestmesečnimi premori, a nekako to ohranjam. Je pa res, da precej kampanjsko, odvisno od obdobja, v katerem se nahajam, saj so eni deli leta bolj delovni, eni pa manj in takrat se lahko bolj posvetim sebi. Zadnje čase nekajkrat na teden obiščem fitnes. Konec zime je in tam so vremenski pogoji in temperatura vedno enaki. Tako se nič ne sprašuješ, ali je primeren dan, ampak samo greš in telovadiš. Zame je pomembno, da telovadim toliko, da se začnem potiti. Če se potim kakšnih 30 minut, imam dejansko občutek, da sem naredila nekaj koristnega za svoje telo. Če ne drugega, sem pognala srčni utrip, se znebila kakšnih strupov in odvečne soli. Ob tem moram potrkati, saj to zimo prvič po dolgih letih nisem podlegla nobeni virozi. Je pa res, da sem vsako jutro zaužila tableto vitamina C."
{instagram}https://www.instagram.com/p/B7dfPyyFv_5/{/instagram}

Svojo dušo hrani enkrat z molkom drugič s klepetom

Za odlično podobo televizijske osebnosti pa skrb za lepo postavo ni dovolj. Ker kamera redko prizanaša, ličenje pa tudi vedno ne dela čudežev, je pomembno, da je voditeljica videti spočita in polna energije. Jasna svoje baterije napolni prav z rekreacijo, nam je zaupala. "S hojo in tekom ter tudi s potenjem. Rada grem namreč v savno. Ker pa rekreacija ni vse, imam rada družbo - ko se sprehajam, ko se lahko šalim, pa tudi opravljam ... To je vse za dušo. (smeh) Sicer pa je moja duša najbolj nahranjena po večurnem molku, ko prav nič ne govorim. Po drugi strani pa spet po dobrem, dolgem pogovoru. Očitno je odvisno od dneva, a vsekakor potrebujem oboje. Tako tišino kot komunikacijo." 
{instagram}https://www.instagram.com/p/B86kPQ5FmI0/{/instagram}

Pa ženske razvade?

Jasna se odlično počuti po dobrem treningu, dobrem spancu in še kakšni fajn razvadi. "Občasno obiščem kozmetičarko, narediva nego kože, torej piling, maska ... Skratka vse to, kar nas večina žensk počne - pedikura, manikura, depilacija. Sicer pa mislim, da je za dober videz kože veliko odvisno od dobrih genov. Moja mati se temu nikoli ni pretirano posvečala, saj uporablja najbolj običajno kremo za obraz, pa skoraj nima gub. Lahko zapraviš celo bogastvo za kreme, pa ti bolj malo pomaga, če genetika ne pomaga. Žal je tako. Ali pa na srečo."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta