Miley Cyrus je povedala, kaj si misli o devištvu. In njeni sledilci so ponoreli

D.Ži
12.07.2019 09:50

Ameriška pevka je sprožila burno razpravo o temi, okoli katere še vedno vlada veliko dvojnih meril.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miley dobro ve, kako vznemiriti svoje oboževalce.
epa

Ameriška pevka Miley Cyrus se je znašla v navzkrižnem ognju kritik, ko je na splet poslala promocijski posnetek svojega novega spota za skladbo Mother's Daughter (Materina hči), v katerem med drugim zasledimo misel "devištvo je družbeni konstrukt".
{instagram}https://www.instagram.com/p/Bzs1IcXpJeT/?utm_source=ig_embed{/instagram}
Kar je spot 2. julija dočakal premiero, ga zvezdnica na Instagramu promovira s posnetki in slikami. Med njimi je tudi posnetek, v katerem vidimo, kako v rdeč lateks oblečena Miley pleše in promovira krilatice, kot so "nisem predmet" in "korajžne joškice". Hitro se je našlo nekaj gledalcev, ki jo obtožujejo, da je hudičevo slaba vzornica mladim oboževalcem. Zmotil jih je zlasti del o devištvu. "Iskreno, res ne bi smela objavljati takih reči," ji sporoča eden od sledilcev. "Morala bi spoštovati izbire ljudi in dejstvo, da imaš tudi mlade poslušalce," je dodal. "Ali pa je devištvo le stvar osebne izbire? Le misel, medtem ko delimo svoja invazivna mnenja," je napisal nekdo drug. Nekateri so Mileyjino misel dojeli kot napad na tiste, ki se zavestno odločajo ostati nedolžni.
{instagram}https://www.instagram.com/p/BzdgXC-pw3j/{/instagram}
"Nič ni narobe s tem, da si devica. Je pa nekaj zelo narobe z ljudmi, ki mislijo, da je biti devica narobe," je še eden od komentarjev. In še: "Devištvo je stvar osebne izbire in ni nekaj, o čemer bi sodila Miley."
{instagram}https://www.instagram.com/p/Bzs1A42JK4b/{/instagram}
Seveda ne manjka tistih, ki so se pevki postavili v bran. "Všeč mi je to. Okoli devištva še vedno vladajo stigma in dvojna merila, tudi okoli tega, kdaj in kako nedolžnost izgubijo moški ali ženske," preberemo. 11. julija je Miley dala intervju za ameriško Elle in v njem dejala: "Trenutno se počutim bolj močno kot kadarkoli. Všeč mi je, kako se počutim, kadar sem seksualna. A nikoli ne nastopam za moške."
{instagram}https://www.instagram.com/p/BzkGEFnJ8PP/{/instagram}
{instagram}https://www.instagram.com/p/Bzn8GtAHgY9/{/instagram}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta