Najbolj osramočena ženska ZDA in sinonim za oralni seks je zdaj producentka TV serije

Saša Britovšek Saša Britovšek
09.08.2019 15:54

Afera Lewinsky-Clinton je leta 1998 pretresla ne le Belo hišo, ampak celotno državo ZDA, o Ovalni pisarni pa nismo nikoli več razmišljali zgolj kot sobi za sestanke. O njen nastaja kriminalna TV serija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Dolgo smo o Monici Lewinsky, dekletu, ki je "Hillary zapeljalo moža", vedeli le tisto, kar so nam sporočali mediji, njene izjave pa so polzele skozi sito propagande in kar je ostalo, ji običajno ni bilo v ponos. Predstavljena je bila kot preračunljiva zapeljivka, ki je pri rosnih dvaindvajsetih zapeljala svetovnega voditelja številka ena, se dve leti smukala okoli njega in postala sinonim za oralni seks. Manjkalo ni niti teorij zarote, kot je tista, da so jo nad predsednika Billa Clintona poslali republikanci. Njene fotografije so izginile iz naslovnic šele, ko se je zgodil 11. september. Ste vedeli,da je kasneje študirala modno oblikovanje, magistrirala iz socialne psihologije in da se je za nekaj časa preselila v London? Šele leta 2015 je javno in na glas povedala svoj zgodbo, ko je na prireditvi TED bila govornica na temo javnega sramotenja. Omenila je tudi, da je "zdaj glas vseh, ki so bili kdaj javno zasramovani in osmešeni, a se niso imeli možnosti braniti."
Danes ima črnolaska z vedno rdečimi lički 46 let, njena zgodba pa postaja televizijska serija. Ne dokumentarna, kot je bilo šest delov serije The Clinton Affair ob 20 letnici škandala, pač pa prihaja igrana serija. Gre za tretjo sezono uspešne franšizne serije Ameriška kriminalna zgodba o resničnih kriminalnih primerih. V prvi sezoni so obdelali sodni proces O. J. Simpsona, v drugi pa umoru Giannija Versaceja. Monico bo igrala 23-letna igralka Beanie Feldstein, njeno nadrejeno, ki je afero obelodanila pa Sarah Paulson. Scenarij za serijo, ki bo nosila naslov  Impeachment (Ustavna obtožba) in bo premiero dočakala septembra 2020, piše Sarah Burgess po knjižni uspešnici Jeffreyja Toobina A Vast Conspiracy: The Real Story of the Sex Scandal That Nearly Brought Down a President. Izvršni producent Ryan Murphy pa je v svojo ekipo povabil tudi Monico samo. Tako je najbolj osramočena ženska v ZDA kot producentka dobila možnost soustvarjati svojo televizijsko zgodbo, ki bo gotovo bolj uspešna kot knjiga, ki jo je napisala. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta