Posiljena pred kamero: Bivša zaročenka Marilyna Mansona razkriva vso grozo njunega bolnega razmerja

D.Ži
27.01.2022 09:35

Mislila je, da bo intimni prizor v spotu le odigrala, on pa se je je lotil čisto zares. Zlorabe so se nato le še vrstile.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Marilyn Manson in Evan Rachel Wood leta 2007.

Profimedia

Okoli ekscentričnega Marilyna Mansona je vedno bilo mračno, tema pa se je v zadnjih mesecih še zgostila. Razvpiti glasbenik mej dopustnega očitno ne prestopa samo na odru, temveč tudi v zasebnem življenju. Oglasila se je njegova nekdanja zaročenka, manekenka Evan Rachel Wood, in razkrila, kako je bilo videti njuno razmerje. Spregovorila je v prvem delu dokumentarnega filma Phoenix Rising, ki je premiero dočakal na festivalu Sundance. Njene besede so pretresljive, saj trdi, da jo je Manson zlorabljal. 

Tri leta sta bila skupaj in vmes razmerje večkrat prekinila, a vedno le začasno, do leta 2010, ko je ona dokončno odšla. Spomnimo se spota iz leta 2007 za skladbo  Heart-Shaped Glasses, v katerem vidimo precej nazoren spolni odnos med njo in Mansonom, medtem ko po njiju prši umetna kri. Zanjo je to bila travmatična izkušnja, saj je večina dogovorov padla v vodo. "Počela sem stvari, za katere nismo bili dogovorjeni. Načrtovan je bil prizor s simuliranim seksom, a ko so začele kamere teči, je resnično penetriral vame," pripoveduje. "Na to nikoli nisem pristala … Bil je popoln kaos. Nisem se počutila varno. Nihče ni pazil name in izkušnja me je resnično travmatizirala. Počutila sem se ogabno. Tudi člani ekipe so bili v zadregi, nihče pa ni vedel, kaj naj bi storil. Prisiljena sem bila v komercialni seks pod pretvezo," razkriva. "Dejansko sem bila pred kamero posiljena," je povedala za rollingstone.com. Pevec ji je naročil tudi, kaj naj pove medijem.  

Profimedia

"Rekel mi je, naj pripovedujem o veliki, romantično zgodbi, a nič od tega ni bilo res. Strah pa me je bilo povedati resnico, saj ga nisem hotela razjeziti. Video je bil le eno od dejanj nasilja, s katerim je bilo prežeto najino razmerje," pravi. Novi dokumentarec prikazuje tudi njeno odraščanje v problematični družini in nasilja polno razmerje z zvezdnikom, ki ga je spoznala leta 2006. On je takrat bil star 38, ona le 18 let. Prijateljstvo med njima je hitro skrenilo v čudno smer. Povsem je okupiral njene misli in ji govoril, da je on njena pot do osvoboditve. Vsakič, ko je želela toksično razmerje končati, jo je nekako zvlekel nazaj. Tega se zaveda tudi on. "Klical sem jo 158-krat, potem pa vzel britvico in se začel rezati. Vselej sem našel način, da je prišla nazaj," pravi Manson. Že leta 2019 je ona v intervjuju dejala, da je šele z nekaj distance spoznala, da se nahaja sredi nasilniškega razmerja. Lani je prvič spregovorila tudi o zlorabah.

Profimedia

"Začelo se je, ko sem bila najstnica, nato me je zlorabljal leta. Tukaj sem, da izpostavim nevarnega človeka in s tem opozorim vse, ki so mu omogočali nasilje, ter tako preprečim, da bi uničil še več življenj. Sebe postavljam ob številne žrtve, ki ne bodo več tiho," je dejala. Mansona so obtožile še štiri ženske, nad katerimi naj bi se izživljal fizično in psihično. Preiskava teče, žensk, ki trdijo, da so bile njegove žrtve, pa se je medtem oglasilo že dvanajst. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta