Slovenska voditeljica razočarana, ko je videla, na čem bo v bolnišnici morala preživeti noč

D.Ži
03.12.2020 10:50
Lea Mederal razmišlja o zbiranju prostovoljnih prispevkov, da bi drugim staršem olajšala preživljanje noči ob bolnih otrocih.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Lea Mederal, ki se je pred porodom na TV3 potepala z znanimi Slovenci, tokrat preko družbenih omrežij javno opozarja na  problem neustreznih pomožnih ležišč na oddelku pediatrične klinike. Kot svežepečena mama upa, da se bo situacija kmalu izboljšala, razmišlja celo o akciji zbiranja prostovoljnih prispevkov. Nedavno je razkrila, kakšno dramo je družina doživljala po rojstvu malega Julijana, saj je deček imel hude težave s pljuči. S sinom se je spet znašla v bolnišnici, tokrat le za eno noč, ki pa je bila sila neudobna in naporna.  

Takšen raztegljiv stol dobiš, ko prideš z otrokom prespat na na pulmo oddelek na Pediatrični kliniki😕. Presenečena in...

Objavil/a Lea Mederal dne Sreda, 02. december 2020

"Takšen raztegljiv stol dobiš, ko prideš z otrokom prespati na pulmo oddelek na pediatrični kliniki. Presenečena in razočarana! Sama sem na takšnem ležišču hvala bogu spala le eno noč ... Kaj pa starši, ki na takšnem stolu spijo tudi po več tednov!? Meni to ni normalno, res ne," piše voditeljica.

"Pisali ste mi, da so takšni stoli 'primerni za spanje' praktično v vseh bolnišnicah po Sloveniji in to že dolga leta... Vsi ste potožili, da so vas po par dneh bolele vse kosti. Kaj bomo ukrenili? Kam gre ves denar v tej državi ... Res bi rada pomagala staršem. Zadevo bi lahko elegantno rešili, in sicer tako, da bi na stole položili 5 centimetrov debelo blazino in stol bi bil dosti bolj udoben in primeren na spanje. Jaz sem imela s sabo modro blazino, ki stane celih 35 evrov. Je res težko kupiti takšne blazine in jih dati na te stole?" se sprašuje Lea, ki razmišlja, da bi organizirala prostovoljno zbiranje prispevkov.

Z zdravstvenimi delavci pa je bila zadovoljna. "Poklon in pohvale vsem sestram na pulmo oddelku. Angeli ste, ki bi morali biti za svoje delo dosti bolj cenjeni in plačani," dodaja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta