Travmatični spomini igralke na posilstvo: Udarjala sem ga in brcala, a nič ni pomagalo

Saša Britovšek Saša Britovšek
24.01.2020 11:33

Pred sodišče je stopila prva od prič, igralka, ki producenta Harveyja Weinsteina obtožuje posilstva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Annabella Sciorra na 20. obletnici serije Sopranovi.
Profimedia

Ameriška igralka Annabella Sciorra, ki se je slovenski gledalci spomnimo iz priljubljene serije Sopranovi, je stopila pred newyorško sodišče in kot prva v vrsti žrtev pričala o spolnem napadu zloglasnega producenta Harveyja Weinsteina. Prisotni so njeno pričanje in spomine na travmatični dogodek pozimi leta 1994 opisali kot zelo čustvene. Weinstein je takrat vdrl v njeno stanovanje, kjer mu ni uspela ubežati in jo posilil. "Udarjala sem ga in brcala, a nič ni pomagalo, bil je močan in nisem ga mogla spraviti s sebe, ko me je potisnil na posteljo,“ je le del opisa, ki je igralki znova zbudil grozne spomine izpred 25 let. 
59-letna igralka je o nasilju prvič javno spregovorila oktobra 2017, ko se je začel val obtožb in odstiranje strašne preteklosti, ki jo je Weinstein zadal več kot osemdesetim ženskam, večinoma iz filmske industrije. Seveda pa se je med pričanjem spravil nad njeno kredibilnost producentov odvetnik Damon Cheronis. 

Whoppi Goldberg, Annabella Sciorra in režiser Michael Moore na Maršu za ženske leta 2018 v New Yorku.
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta