(VIDEO) Noro! Dejan Dogaja splezal na trboveljski dimnik. Kar je naredil na vrhu, vas bo osupnilo

Denis Živčec
16.11.2021 11:11

Neverjetnih 360 metrov visoko je splezal priljubljen slovenski glasbenik, ki priznava, da je pred podvigom čutil cmok v grlu, a ne prav dolgo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Pojoči Dejan Dogaja na vrhu sveta. No, Trbovelj. 

Osebni Arhiv

Od višine se zvrti. No, ne, če si dovolj odvisen od adrenalina. Seznam znanih Slovencev, ki so se povzpeli na razvpiti trboveljski dimnik, je dobil novo ime. Po Janji Garnbret, Franku Bajcu in Jani Morelj je na najvišjo zgradbo v tem delu Evrope splezal Dejan Krajnc. Dejan Dogaja. In dogajalo mu je tam zgoraj na polno. Njegovim oboževalcem je ob fotografijah z vrha 360 metrov visokega dimnika zastal dih, Dejan pa je vse skupaj prenesel zelo v svojem "skuliranem" slogu.

Osebni Arhiv

"Na Trboveljski dimnik sem splezal po zaslugi Braneta Povšeta. Z njegovo pomočjo sem se povzpel v sklopu vzdrževalnih del, sicer vzpon ne bi bil dovoljen. Ta visok dimnik že vrsto let ne deluje, trenutno se gre nanj samo tu in tam v sklopu del. Vse je zelo dobro varovano in po dimniku ne more plezati kdorkoli. Vse je uredil Brane, tudi papirologijo," nam je po podvigu povedal vzhičeni Dejan, ki je s Povšetom prišel v stik po naključju. Takrat mu je razkril svojo željo po vzponu na dimnik, on pa se je nanj spomnil, ko so načrtovali naslednjo akcijo, a je moral obljubiti, da bo pomagal pri vzdrževalnih delih.

"Vzpon je trajal približno 1 uro in 15 minut, občutki so bili nori, bila je ravno prava zmes adrenalina in vzhičenja, takoj bi spet ponovil. Šli smo pa samo gor, se na vrhu poslikali, jaz sem še zapel svojo pesem, potem pa smo šli dol," pravi glasbenik.

Je imel kaj polne hlače? "Kar se tiče strahu ... Več kot očitno ga nimam, sem že bil na bungeejumpingu, skočil sem že iz letala, s padalom sem se spustil z Vogla, vse, kar je adrenalinskega, me zanima, čeprav me je pred samo akcijo vedno malo strah. Tudi tokrat sem čutil cmok v grlu, dokler nisem prijel za lestev in začel plezati. Na vrhu je razgled bil vrhunski, vreme je bilo odlično. Ni bilo mrzlo, ni bilo vroče, z vrha se je vse videlo odlično. Noro! Takoj bi se spet povzpel," pripoveduje.

Osebni Arhiv

No, zgolj plezal v bodoče ne bo. "Zagotovo moja največja strast ostaja oder. Upam, da bodo razmere dopuščale, da bo v decembru nekaj nastopov. Že sedaj lahko zaupam, da bo Dejan Dogaja Band silvestrsko noč pričakal v Kočevju, še prej, 17. decembra, ob mojem rojstnem dnevu, pa bom izdal narodno-zabavni komad, v katerem bosta prepevala tudi moja starša," razkrije.

Osebni Arhiv
Osebni Arhiv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta