Ameriški predsednik izgubil brata

zur
16.08.2020 19:15

Donald Trump je mlajšega brata v bolnišnici obiskal le dan, preden je umrl. Tudi pokojni Robert Trump je skušal preprečiti objavo knjigo njune nečakinje Kako je moja družina ustvarila najnevarnejšega človeka na svetu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predsednik Donald Trump je k bratu Robertu na obisk v bolnišnico v New Yorku priletel iz Washingotna s helikopterjem.
Sarah Silbiger

V bolnišnici v New Yorku je v soboto umrl Robert Trump, poslovnež in mlajši brat ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Robert Trump je umrl le dan za tem, ko ga je v bolnišnici obiskal njegov brat. Predsednik Trump je javnost o smrti brata obvestil z izjavo, v kateri je zapisal, da "s težkim srcem deli vest, da je ponoči v miru umrl njegov čudoviti brat Robert, ki ni bil samo njegov brat, ampak tudi njegov najboljši prijatelj". "Zelo ga bom pogrešal, toda vem, da se bova enkrat spet srečala. V mojem srcu bo za vedno živel spomin nanj. Robert, rad te imam, počivaj v miru," je še zapisal Donald Trump.
Robert Trump, ki je bil star 71 let in je bil torej tri leta mlajši od svojega brata, je bil znani poslovnež in nepremičninski investitor. V nasprotju s svojim bratom Donaldom, zvezdnikom resničnostnega šova, se Robert ni preveč izpostavljal v javnosti. Donald Trump je bolnega brata minuli petek, torej dan pred njegovo smrtjo, obiskal v newyorški bolnišnici Presbyterian/Weill Cornell Medical Center, nato pa je konec tedna preživel v svojem golf klubu pri Bedminstru v New Jerseyju. Predsednik naj bi se po besedah njegovih tiskovnih predstavnikov udeležil bratovega pogreba, čeprav bo v prihodnjih dneh veliko na poti, saj namerava v okviru svoje predvolilne kampanje obiskati štiri ključne ameriške zvezne države.
Vzroka smrti Roberta Trumpa niso razkrili. Ameriški predsednik je novinarjem v petek povedal, da se njegov brat spopada s hudo boleznijo, vendar ni povedal, katero. Vir, seznanjen s situacijo, je izjavil, da predsednikov brat prejema zdravila za redčenje krvi. Televizija ABC News je poročala, da se je Robert Trump junija več kot teden dni zdravil na oddelku za intenzivno nego v newyorški bolnišnici Mount Sinai. Isti mesec je sodišče na njegovo zahtevo izdalo začasno odredbo zoper njegovo in predsednikovo nečakinjo Mary Trump, s katero je hotel preprečiti, da bi objavila knjigo, v kateri razkriva številne skrivnosti o ameriškem predsedniku in njegovi družini.
Vrhovno sodišče v Pughkeepsieju v New Yorku je pozneje zahtevo za prepoved objave zavrnilo in preklicalo začasno odredbo. Robert Trump je menil, da je knjiga z naslovom Preveč in nikoli dovolj: Kako je moja družina ustvarila najnevarnejšega človeka na svetu v nasprotju z dogovorom o zaupnosti, povezanim z zapuščino njegovega očeta Freda Trumpa starejšega, ki je umrl leta 1999.
Časnik New York Post je marca poročal, da se je Robert Trump drugič poročil, tokrat z Ann Marie Pallan, s katero sta živela na Long Islandu. Žalost ob smrti strica sta izrazila tudi Trumpova hčerka Ivanka in sin Eric. "Robert Trump je bil neverjeten moški - močan, prijazen in zvest do konca. Vsi, ki so ga spoznali, so takoj občutili njegovo toplino. Vsa družina ga bo neizmerno pogrešala," je na twitterju zapisal Eric. "Stric Robert, radi te imamo. Vedno boš v naših srcih in molitvah," pa je na twitterju zapisala Ivanka Trump. (Reuters)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta