Avstralija ostaja izolirana: Letalski prevoznik Qantas do oktobra ne načrtuje mednarodnih letov

Gr.G.
25.02.2021 11:42
V prvi fazi namerava prevoznik ponovno vzpostaviti 22 od 25 mednarodnih povezav.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Mednarodni poleti se bodo obnovili konec oktobra 2021, je avstralska letalska družba Qantas zapisala v današnjem sporočilu za javnost. S Tasmanijo nameravajo peti kontinent povezati meseca julija letos. Napovedali so večjo fleksibilnost pri rezervaciji poletov za mednarodne potnike, ki bodo lahko neomejeno krat spremenili datum potovanja. Podaljšali so tudi možnost rezervacije za 355 dni vnaprej. 

Tako je prevoznik za kar štiri mesece zamaknil prvotne načrte, ki so predvidevali vzpostavitev mednarodnih povezav že meseca julija. Termin sicer sovpada z načrti avstralske vlade, ki predvideva, da bodo do takrat zaključili s cepljenjem prebivalstva, so zapisali. 

Reuters

Kapacitete bodo seveda nižje, kot so bile pred pandemijo, Qantas pa je dodal še, da ne pričakujejo, da bi se stanje v mednarodnem potniškem prometu normaliziralo pred letom 2024. Podpirajo prizadevanja za ureditev mednarodnega zdravstvenega potnega lista, testirajo pa tudi CommonPass in Travel Pass, ki ga razvija združenje IATA. V prvi fazi namerava prevoznik ponovno vzpostaviti 22 od 25 mednarodnih povezav. Avstralija bo tako povezana med drugim z Londonom, Los Angelesom in Singapurom, ne pa tudi z New Yorkom, Santiagom in Osako

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta