Avstrija: Najprej k maši, potem pa v gostilno

Vojislav Bercko Vojislav Bercko
21.04.2020 16:52

Naša severna soseda je spet korak pred drugimi: v začetku maja odpirajo šole, sredi meseca pa še verske objekte in gostinske lokale.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sredi maja naj bi v Avstriji odprli gostinske lokale, tudi znamenite kavarne. Pod katerimi pogoji, še ni znano.
Profimedia

Avstrija, ki se zdi, vsaj kar se zaostrovanja in nato rahljanja koronaukrepov tiče, nekakšen kažipot tudi za Slovenijo, se pripravlja na nove korake, ki bi pomenili še nekaj korakov na sicer še zmeraj dolgi poti v običajno življenje. Če ne bo šlo kaj hudo narobe, bodo obrazi Avstrijcev in Avstrijk maja spet bolj nasmejani.
Avstrijska vlada je namreč napovedala nadaljnje rahljanje strogih ukrepov, sprejetih sredi marca, torej v istem obdobju kot v Sloveniji. V začetku maja bodo pri naših severnih sosedih odprli tudi trgovine s površino, večjo od 400 kvadratnih metrov, ter frizerske in masažne salone. Sredi maja bodo vrata znova odprle gostilne, znova bodo dovoljene maše. Od 14. aprila so sicer že odprte delavnice, prodajalne gradbenega materiala in vrtni centri.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta