Banksyjeva umetnina odstranjena s hišnega zidu v Ukrajini

STA, M.D.
03.12.2022 13:05

V Ukrajini je skupina domačinov s fasade hiše, poškodovane v vojni, odstranila sliko uličnega umetnika Banksyja kmalu zatem, ko je bila ta končana.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

V kijevskem predmestju Gostomel so policisti priprli skupino osmih ljudi, starih med 27 in 60 leti, je v petek sporočil vodja policije v Kijevski regiji Andrij Njebitov. Organizator odstranitve slike naj bi bil Kijevčan, rojen leta 1990, motiv dejanja pa zaenkrat še ni znan, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Mural s podobo ženske v jutranji halji, z navijalkami v laseh in s plinsko masko na obrazu so policisti nepoškodovanega zasegli na licu mesta. Ministrstvo za kulturo so pozvali, da odloči o usodi umetnine.

"Te slike so navsezadnje simboli našega boja proti sovražniku. Gre za izkaze podpore Ukrajini in solidarnosti vsega civiliziranega sveta z njo. Storili bomo vse, da ohranimo ta dela ulične umetnosti kot simbol naše zmage," je dogodek na platformi Telegram komentiral guverner Kijevske regije Oleksij Kuleba.

V mesecu novembru je bilo v predmestjih Kijeva opaziti več del skrivnostnega britanskega uličnega umetnika Banksyja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta