Bill Gates in Mark Zuckerberg pomagata pri testiranjih okužb s koronavirusom

Gregor Grosman
16.03.2020 08:36
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

V ZDA zamujajo s testiranjem ljudi, saj nimajo centraliziranega zdravstvenega sistema, ki testiranja niso sposobne okrepiti. Javni laboratoriji opravijo le po 100 testov na dan, poročajo tuji mediji, Center za nadzor nad boleznimi (CDC) sicer obljublja, da bodo do konca tedna po državi poslali najmanj milijon kompletov za testiranje.
Z lastnimi finančnimi sredstvi želijo sedaj pomagati nekateri najbogatejši zemljani, med njimi prvi mož Facebooka Mark Zuckerberg in Bill Gates, ustanovitelj ameriškega računalniškega velikana Microsoft in eden najbogatejših zemljanov, ki je v petek odstopil iz nadzornega odbora podjetja in kot razlog za odhod navedel željo, da se bolj posveti dobrodelnim dejavnostim. Gates ostaja pri podjetju kot svetovalec za tehnologijo glavnemu izvršnemu direktorju Satyji Nadelli.
{embed_photo}525200{/embed_photo}
Zuckerberg pa bo preko Chan Zuckerberg Initiative in CZI Biohuba kupil dva aparata, s katerima je mogoče za okužbo s koronavirusom testirati vzorce. Po pisanju ameriških medijev bodo z nakupom početverili trenutne kapacitete testiranj v San Franciscu. 
Gates financira nakup kompleta za testiranje doma, ki ga bodo lahko uporabili prebivalci Seattla in svoj bris poslali na testiranje. Rezultate analize bodo nato prejeli v roku dveh dni, o pozitivno testiranih pa bodo obveščene tudi lokalne zdravstvene uradnike, ki bodo nato stopili v stik z okuženimi. Tistim, ki ne bodo potrebovali hospitalizacije, bodo svetovali samoizolacijo. Takšen načrt dela, ki ga podpira Bill Gates, bi lahko omogočil testiranje več tisoč ljudi dnevno. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta