Bolnik z levkemijo že 14 mesecev pozitiven na novi koronavirus

STA, A.L.
15.02.2022 10:51

Iz Turčije poročajo o 56-letnemu bolniku z levkemijo Muzafferju Kayasanu, pri kateremu so testi na okužbo z novim koronavirusom nepretrgoma pozitivni že 14 mesecev. Po navedbah zdravnikov gre za doslej najdaljšo okužbo z novim koronavirusom v Turčiji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Vzrok za dolgotrajno okužbo bi lahko bil po mnenju zdravnikov oslabljen imunski sistem bolnika. V skladu s turškimi pravili Kaysana zaradi stalne okužbe ne morejo cepiti proti covidu-19.

Kayasan, ki so mu levkemijo diagnosticirali pred štiri leti, je doslej opravil že kar 78 testov na okužbo z novim koronavirusom in vsi so bili pozitivni, na spletni strani poroča turška tiskovna agencije Anadolu. Pri večini okuženih z novim koronavirusom so testi običajno negativni po dveh tednih.

Kayasan, pri kateremu so okužbo z novim kornavirusom prvič potrdili 19. decembra 2020, sodržavljane sicer poziva, naj se cepijo proti covidu-19 in tako zmanjšajo pritisk na turške bolnišnice in zdravstvene delavce.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta