Božinović ne verjame, da bo Slovenija uvrstila Hrvaško na rdeči seznam, zavrača opozorila v Avstriji

M.R.
13.08.2020 20:14

Hrvaški notranji minister in načelnik Nacionalnega štaba civilne zaščite Davor Božinović se je odzval na povečano število potrjenih okužb na Hrvaškem. Komentiral je tudi dogovor s Slovenijo in opozorila v Avstriji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Davor Božinović
EPA

Pričakuje, da Slovenija ne bo uvrstila Hrvaške na t.i. rdeči seznam, s čimer bi morali vsi, ki prihajajo iz te države v Slovenijo, v 14-dnevno samoizolacijo. "Glavni epidemiologi so se pogovarjali in Slovenci dobro vedo, da je več kot polovica Hrvaške v zelenem območju, brez večjih nevarnosti, in nekatere županije ob morju imajo dobro sliko. Oni pozdravljajo naše sporočilo. Vsaj za zdaj ne pričakuje povečanih omejitev. Število turistov se zmanjšuje in že se usmerjamo na tiste ukrepe za jesen, to pa bo dokler, ne odkrijejo cepiva," je povedal. 
Hkrati pa je Božinović komentiral opozorila v Avstriji, da Hrvaška potvarja podatke. "To je nonsens. V Hrvaški se testira na veliko mestih, vse je transparentno. Takšna sporočila niso dobronamerna. Pošiljajo jih z nekim drugim razlogom," je poudaril minister. 
Ker menijo, da se bo položaj jeseni poslabšal, je najavil tudi nove ukrepe. "Jeseni, ko bo vreme slabše, ko bodo ljudje v zaprtih prostorih, bo to ugodno za korono in morali bomo sprejeti ukrepe," je dejal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta