Britanski kralj in princesa Kate zapustila bolnišnico

STA
29.01.2024 17:38

Kralj je bolnišnico zapustil nekaj ur po snahi, princesi Kate, ki je 16. januarja prestala abdominalno operacijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kralj karel je bil videti v dobri formi.
epa

Britanska princesa Kate, ki je 16. januarja prestala abdominalno operacijo, je danes zapustila zasebno bolnišnico London Clinic in se vrnila na svoj dom v Windsorju, kjer bo nadaljevala okrevanje. Isto bolnišnico v Londonu je danes zapustil tudi britanski kralj Karl III., potem ko so ga v petek operirali zaradi benignega povečanja prostate.

Ob odhodu iz bolnišnice je 75-letni kralj nasmejan pomahal zbrani množici. Ob njem je bila kraljica Camilla, ki ga je od sprejema v bolnišnici obiskala vsak dan.

Iz Buckinghamske palače so sporočili, da so kralja po načrtovanem zdravljenju popoldne izpustili iz bolnišnice in da je prestavil prihodnje javne obveznosti, da bo lahko nadaljeval okrevanje na domu. Zahvalil se je zdravniški ekipi in tudi za vsa prijazna sporočila, ki jih je prejel v zadnjih dneh.

Ob kralju Karlu je bila kraljica Camilla, ki ga je od sprejema v bolnišnici obiskala vsak dan,
epa

Po poročanju medijev naj bi za okrevanje potreboval okoli mesec dni.

Kralj je bolnišnico zapustil nekaj ur po snahi, princesi Kate, ki je 16. januarja prestala abdominalno operacijo. Iz Kensingtonske palače so ob tem sporočili, da se bo 42-letna princesa k opravljanju uradnih dolžnosti vrnila šele po veliki noči.

"Valižanska princesa se je vrnila domov v Windsor, kjer bo nadaljevala okrevanje po operaciji," je sporočil tiskovni predstavnik Kensingtonske palače. Kot je dejal, okrevanje soproge britanskega prestolonaslednika Williama dobro napreduje, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Princ in princesa se želita zahvaliti celotni ekipi bolnišnice, zlasti predanemu negovalnemu osebju, za oskrbo, ki so jo nudili," je še dejal tiskovni predstavnik in dodal, da se kraljevi par zahvaljuje tudi za vse dobre želje, ki jih je princesa prejela med 13-dnevno hospitalizacijo.

Vzroki za njeno operacijo niso znani. V Kensingtonski palači so potrdili le, da ne gre za rakavo obolenje in da je bil poseg načrtovan vnaprej. Da bi soprogi stal ob strani, obenem pa skrbel za njune tri otroke, je svoje v kratkem predvidene javne obveznosti preložil tudi William.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta