(FOTO) Francoska nuna pred dnevi izvedela, da je prebolela covid, jutri praznuje 117. rojstni dan

A.L.
10.02.2021 10:17
Francoska nuna je najstarejša oseba v Evropi, ki je preživela covid-19. Ozdravela je nekaj dni pred 117. rojstnim dnem.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Profimedia

BBc poroča o neverjetni zgodbi 116-letne Francozinje Lucile Randon, ki je leta 1944 prevzela ime sestra Andre, v sredini letošnjega januarja pa izvedela, da je okužena z novim koronavirusom. Kljub starosti ni imela nobenih simptomov, za lokalne medije je dejala, da se sploh ni zavedala, da je okužena.

Sestra Andre, ki je slepa in uporablja voziček, je pred dnevi izvedela, da je prebolela covid, jutri pa bo praznovala svoj 117. rojstni dan. Čeprav ga bo praznovala z manjšo skupino oskrbovancev kot običajno, se posebnega dne veseli. V domu so za lokalni časnik Var Matin povedali, da ni pokazala nobenega strahu pred boleznijo, da pa jo je zelo skrbelo za druge oskrbovance v domu.

Lucile Randon se je rodila 11. februarja 1904. Poleg tega, da je najstarejša oseba v Evropi, velja tudi za drugo najstarejšo osebo na svetu, kaže seznam raziskovalne skupine za gerontologijo (GRG).

Na vprašanje belgijske televizije BFM, ali se je bala, ker je imela koronavirus, je dejala, da ne, saj se ne boji smrti. "Srečna sem, da sem z vami, a bi si želela biti drugje - da bi se pridružila svojemu starejšemu bratu ter babici in dedku," je povedala.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta