(FOTO) Med protesti v Wisconsinu v streljanju umrla dva človeka

STA, A.L.
26.08.2020 18:32

Tretja noč protestov proti policijskemu nasilju nad temnopoltimi je v torek zvečer v Kenoshi v zvezni državi Wisconsin zahtevala dve smrtni žrtvi, en človek pa je bil ranjen v incidentu, v katerega so bili glede na posnetke vključeni protestniki in skupina oboroženih moških.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Protesti v mestu s 100.000 prebivalci med Milwaukeejem in Chicagom so izbruhnili v nedeljo zvečer, ker je policist med poskusom aretacije ustrelil v hrbet 29-letnega temnopoltega Jacoba Blaka, ki je po zadnjih poročilih iz bolnišnice ostal paraliziran od pasu navzdol. Blake naj bi skušal umiriti spor med ženskami na pločniku, policist pa ga je ustrelil pred avtomobilom, v katerem so bili njegovi trije sinovi.

Epa

Strelca še niso identificirali

Kljub temu so se tokrat napetosti med protestniki in oboroženimi skupinami, ki so v več ameriških mestih "zakon in red" vzele v svoje roke, končale tragično. Do streljanja je prišlo v torek pozno zvečer, ko je policija najprej razgnala protestnike, ki so se približevali poslopju sodišča.

EPA
EPA
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta