(FOTO) Neuradno: Grški policist ustrelil sirskega migranta, v morju utonil otrok

M.R.
02.03.2020 14:51

Odkar je Turčija odprla meje za migante in begunce, ki skušajo priti v Evropsko unijo, sta umrlu že dve osebi. Eden naj bi bil otrok, drugi pa migrant, ki ga je ustrelil grški policist.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Protestniki mečejo kamne na grške policiste ob meji s Turčijo. 
Reuters

Poročevalec britanske medijske hiše BBC Mughira Al Sharif je na Twitterju objavil posnetek ranjenega sirskega begunca, ki ga je, kot trdi sam, ustrelil grški policist. "Grški mejni policisti so danes ubili sirskega migranta Ahmeda Abu Emada iz Alepa, ko je skušal skupaj s še več sto drugimi migranti vstopiti v Grčijo. Ob 9.07 je bil nedaleč od Ipsale zadet v vrat. Njegovo truplo so vrnili Turčiji," je zapisal omenjeni poročevalec, hkrati pa je objavil na Twitterju tudi posnetek krvavečega migranta. 

Grška vojska na meji s Turčijo. 
EPA
Grški vojak ob meji s Turčijo.
EPA
EPA

Frontex opozarja pred novim valom

Nemški časnik Die Welt pa je danes objavil zaupne podatke, ki so bili objavljeni v poročilu agencije Frontex, ki skrbi za zaščito zunanjih meja Evropske unije. Po poročanju časnika naj bi avtorji poročila opozarjali, da bo težko ustaviti veliko količino ljudi, ki so se napotili proti Evropi. Iz dneva v dan naj bi bilo migrantov več. 

Grški policisti so v minulih dneh aretirali več sto migrantov vseh starosti. Brez izjeme.
EPA
Migranti in begunci na turški strani meje z Grčijo pri Kasaniesu.
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta