(FOTO) Podrto drevo prekinilo železniško povezavo do podnebne konference v Glasgowu. Več sto ljudi obtičalo v Londonu

31.10.2021 17:40
Zaradi podrtega drevesa je prekinjena glavna železniška povezava med Londonom in Glasgowom, zaradi česar so se številni delegati in drugi udeleženci podnebne konference ZN COP26 znašli v težavah.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
REUTERS

V neurju, ki je ponoči zajelo območje osrednje Anglije, je drevo padlo na vozni vod na železniški progi med Londonom in Glasgowom, ki je edina neposredna povezava med mestoma. Tako so številni delegati, okoljevarstveniki in tudi novinarji obtičali v Londonu in drugih mestih, poročajo tuje tiskovne agencije.

REUTERS

"Zaradi obsežnosti motenj v prometu v smeri severno od Londona uporabnikom svetujemo, da ne potujejo," so sporočili iz železniškega podjetja Avanti West Coast, ki upravlja povezavo med Londonom in Glasgowom. Sporočili so, da bodo skušali potnike do njihove destinacije spraviti po drugih poteh. Dodali so, da načrtujejo odstranitev drevesa in nato celovito oceno škode, tako da bodo lahko načrtovali popravilo.

Na družbenih omrežjih so številni objavili, da ne morejo z vlakom na prizorišče podnebne konference COP26. "Na stotine delegatov, namenjenih na podnebno konferenco, je obtičalo na postaji Euston, ker britanska infrastruktura ni dovolj odporna na podnebne spremembe," je zapisala novinarka Cecilia Keating.

V škotskem Glasgowu se je danes začela podnebna konferenca ZN, ki bo po napovedih izjemnega pomena za dosego globalnega dogovora o načinih spoprijemanja s podnebnimi spremembami. Predsedujoči konferenci Alok Sharma je dejal, da je ta konferenca "zadnje in najboljše upanje", da bi dosegli omejitev segrevanja planeta na 1,5 stopinje Celzija.

REUTERS
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta