(FOTO) V Berlinu voznik zapeljal v množico, ubil enega človeka in poškodoval najmanj 12 ljudi

STA, Va, A.L.
08.06.2022 12:08

V Berlinu je danes dopoldne v množico ljudi zapeljal 29-letni voznik avtomobila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

Po zadnjih podatkih je umrla ena oseba, poškodovanih pa je najmanj 12 ljudi, od katerih jih je šest v smrtni nevarnosti, so po navedbah nemške tiskovne agencije dpa sporočili gasilci. Policija še vedno preiskuje, ali je šlo za nesrečo ali namerno dejanje.

epa10001839 Covered body of a person after a car drove into a crowd of people in central Berlin, Germany, 08 June 2022. According to police, a man is said to have driven into a group of people in central Berlin. One person died and several others were injured in the accident. EPA/FILIP SINGER
Filip Singer
Epa
Epa

Nesreča se je zgodila okoli 10.30 na ulici Tauentzienstrasse, ki se nahaja v bližini znamenite spominske cerkve cesarja Viljema v zahodnem delu središča mesta.

Policija je po dogodku pridržala 29-letnega voznika nemško-armenskih korenin iz Berlina. Ta naj bi najprej zapeljal na pločnik v množico ljudi, se z vozilom vrnil na cesto in se odpeljal kakih 200 metrov naprej, kjer je zopet zapeljal na pločnik in pristal v izložbi trgovine, navaja dpa.

Voznik je trčil v skupino srednješolcev iz majhnega mesta Bad Arolsen v osrednji nemški zvezni deželi Hessen, ki so bili v Berlinu na šolskem izletu. Umrla je učiteljica, drugi učitelj pa je bil hudo poškodovan, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočila deželna vlada Hessna.

Epa
Epa

Tiskovni predstavnik policije Thilo Cablitz je dejal, da za zdaj še ne vedo, ali je šlo za namerno dejanje ali prometno nesrečo. Vodja berlinske policije Barbara Slowik je dejala, da je voznik v bolnišnici in da policija trenutno nima prepričljivih dokazov, da je bilo dejanje politično motivirano.

Epa

Berlinska notranja ministrica Iris Spranger je zanikala poročanje medijev, da so v avtomobilu našli pismo s priznanjem, je pa potrdila, da so bili v njem "plakati z opazkami o Turčiji". Vendar so varnostni viri za AFP povedali, da vozilo ni bilo voznikovo, in opozorili, da vsebina vozila morda ni njegova.

Predsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola je že izrazila sožalje vsem sorodnikom in prijateljem umrlega v nesreči. "V mislih smo pri bližnjih umrlega in pri preživelih," je v imenu zakonodajnega telesa EU dejala Metsola.

Epa
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta