(FOTO) V napadu z nožem v Bruslju ubit policist. Napadalec prišel na policijsko postajo in napovedal, kaj bo storil

Va
10.11.2022 23:13

Še en policist je poškodovan. Po prvih podatkih ni izključeno teroristično ozadje napada.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

V napadu blizu železniške postaje Bruselj - sever je zvečer med patruljiranjem umrl policist. Napadalec naj bi ga bil do smrti zabodel v vrat, sumi se, da je šlo za teroristični napad. Še en policist je poškodovan. Po poročanju medijev naj bi bil napadalec vzklikal Alah je največji. 

EPA

Lokalni mediji so objavili, da je storilca "nevtralizirala" policijska enota, ki je prišla na kraj incidenta, in da je poškodbam podlegel v bolnišnici. 

EPA

Belgijsko zvezno tožilstvo je sporočilo, da sta bila tarča napada dva policista. Lokalni mediji so objavili, da je napadalec nekaj ur prej prišel na policijsko postajo in povedal, da bo ubil policiste. Po zaslišanju so ga izpustili.

EPA

Napad je komentiral župan Bruslja Philippe Close: "Strašna drama nocoj v Bruslju," se je odzval na twitterju in izrazil solidarnost s policijo: "Policija nas ščiti, a mora biti tudi zaščitena." Izrazil je sočutje s sorodniki napadenih in z ostalimi policisti.

Oglasila se je tudi notranja ministrica Annelies Verlinden. Izrazila je sočutje spričo tragičnega dogodka in povedala, da je v stiku z županstvom, policijo in varnostnimi službami. "To nasilje nad našim narodom je nesprejemljivo," se je odzvala na twitterju. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta