(FOTO) V ruskem raketnem napadu na vzhodu Ukrajine ubit sodelavec Reutersa

STA, M.R.
26.08.2024 07:16

Varnostni svetovalec Reutersa je bil ubit v ruskem raketnem napadu na hotel v ukrajinskem Kramatorsku, so v nedeljo sporočili iz te tiskovne agencije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Posledice raketnega napada na hotel v Kramatorsku.
REUTERS

Pokojni nekdanji britanski vojak Ryan Evans je bil del šestčlanske ekipe Reutersa, ki je poročala z vzhoda Ukrajine. Dva novinarja se po sobotnem napadu še zdravita v bolnišnici.

Ryan Evans je bil svetovalec za varnost pri Reutersu.
REUTERS

Evans je z Reutersom sodeloval od leta 2022 dalje. Novinarjem je pomagal pri delu v Ukrajini, Izraelu, nazadnje tudi na olimpijskih igrah v Parizu, so zapisali pri tiskovni agenciji in izrazili sožalje svojcem.

Stanovanjska stavba poleg porušenega hotela, ki ga je zadela ruska raketa.
REUTERS

Njegovo truplo so reševalci izpod ruševin izvlekli v nedeljo zvečer, 19 ur po napadu, ki je uničil hotel in poškodoval še najmanj en stanovanjski objekt.

Ruševine po raketnem napadu na hotel v Kramatorsku
REUTERS

Dva hospitalizirana novinarja sta državljana Ukrajine in ZDA, eden je huje ranjen. Lažje poškodbe je v napadu utrpela tudi poljska novinarka revije Tygodnik Powszechny, navaja španska tiskovna agencija EFE.

Kramatorsk se nahaja okoli 20 kilometrov od enega najaktivnejših delov fronte v Donbasu in je redno tarča ruskih napadov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta