(FOTO) V Španiji izredne vremenske razmere zaradi snega in mraza

STA, M.R.
01.04.2022 15:12

Na severu Španije je snežni metež močno oviral promet, posebej prizadeta pa je bila pirenejska regija Navarra. Prebivalce so oblasti posvarile pred hudim mrazom, snegom, močnim vetrom in visokim valovanjem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sneg v mestu Pesquera na severu Španije.
EPA

Od četrtka zvečer trajajoča snežna nevihta se je nadaljevala tudi danes. Ulice, parke in strehe Pamplone, mesta z 200.000 prebivalci, in drugih občin v Navarri, ki leži ob meji s Francijo, je prekril sneg.

Pozno zimsko vreme pa ni prizadelo le Navarre. Državna meteorološka agencija Aemet je za danes in konec tedna izdala opozorila pred neurjem za številna območja v devetih od skupno 17 državnih regij.

Pluženje cest v pri mestu Reinosa.
EPA

Oranžna stopnja velja tudi za Balearske otoke, vključno s turističnim otokom Mallorca. Po podatkih agencije Aemet se tam pričakujejo valovi, visoki do osem metrov. Ob temperaturah do 19 stopinj Celzija pa so se turisti v Malagi in drugih obalnih mestih na jugu Španije vseeno danes podali v morje.

Pamplona
EPA

Zaradi vremenskih razmer je tudi predsednik vlade Pedro Sanchez odpovedal današnji obisk Nacionalnega centra za obnovljive vire energije v Sarrigurenu na severu države.

Pamplona
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta