(FOTO) V Trstu več tisoč ljudi na protestu proti pravilom PCT

Asja Lednik
25.09.2021 16:30
V Trstu se je danes na protestu zbralo več tisoč ljudi, ki nasprotujejo načrtom italijanske vlade glede uvedbe pravila PCT za vse zaposlene. Protestniki so dopoldne na shodu po mestu vzklikali slogane proti obveznosti PCT, ki jo označujejo za izsiljevanje, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Po podatkih policije se je na shodu, ki se je začel dopoldne na trgu Riborgo, zbralo okoli 8000 ljudi, poroča časnik Primorski dnevnik. Organizatorji medtem poročajo, da je bilo na protestu okoli 20.000 ljudi.

EPA

Protestniki so na shodu izražali solidarnost z zdravstvenimi delavci, ki nimajo potrdila in so izgubili službo. Opozorili so še na študente, ki brez potrdila o prebolelosti, cepljenju proti covidu-19 ali negativnem testu, ne morejo na univerzo. Sprehodili so se tudi mimo sedežev medijev RAI in il Piccolo ter kritizirali novinarje in medije.

EPA

Italijanska vlada se je odločila, da bo od 15. oktobra pogoj PCT obvezen za vse zaposlene. Trenutno je to med drugim že obvezno za obisk notranjih prostorov restavracij, kinodvoran, stadionov, vlakov in notranjih letov. Za zaposlene v zdravstvu in domovih za starejše velja obvezno cepljenje proti covidu-19.

EPA

Za danes so nasprotniki vladnih ukrepov napovedali proteste v več mestih, največjega pričakujejo v Rimu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta