(FOTO) V Ukrajini po ruskih raketnih napadih naraslo število žrtev

A.L., STA
11.10.2022 10:10

Po obsežnih ponedeljkovih ruskih raketnih napadih na številna mesta v Ukrajini se je število smrtnih žrtev povzpelo na 19, ranjenih je bilo več kot sto ljudi, so danes sporočile ukrajinske oblasti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Iz Zaporožja na jugu države danes poročajo o novem ruskem napadu, ki je zahteval najmanj eno življenje, poročajo tuje tiskovne agencije.

Po podatkih reševalnih služb je danes v Zaporožju dvanajst izstrelkov zadelo javne objekte, pri tem je bila ena oseba ubita, poroča britanski BBC. V sporočilu regionalnega guvernerja na Telegramu je navedeno, da je ena oseba umrla v prodajalni avtomobilov, med poškodovanimi stavbami je tudi šola.

epa

Po ponedeljkovih raketnih napadih je v Ukrajini približno 300 krajev še vedno brez elektrike, oskrbo z električno energijo pa so ponovno vzpostavili v več kot 3500 krajih.

"Po zadnjih podatkih je bilo ubitih 19 ljudi, še 105 pa jih je bilo ranjenih," so ukrajinske reševalne službe danes sporočile na družbenih omrežjih. Pred tem so pristojni poročali o 14 mrtvih in 97 ranjenih. V poročilu je navedeno, da si na stotine reševalnih enot po vsej državi prizadeva za odpravo posledic ruskih napadov.

Reuters

V raketiranju so bili prizadeti objekti kritične infrastrukture in civilni objekti v 12 regijah in mestu Kijev, kjer je izbruhnilo več kot 30 požarov. Pri gašenju požarov in reševanju je sodelovalo več kot tisoč ljudi in približno 120 enot reševalnih služb, so sporočili.

EPA

Kijev in številna druga večja mesta v Ukrajini so bila v ponedeljek tarča ruskih raketnih napadov. Ukrajina je sporočila, da so ruske sile izstrelile več kot 80 raket na mesta po vsej državi - vključno z glavnim mestom Kijevom - in poškodovale zlasti energetske objekte.

Ruski predsednik Vladimir Putin je napade označil za odgovor na "teroristične napade" Ukrajine, ki so sledili po eksploziji na mostu na Krim. Zahod je ruske napade ostro obsodil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta