Hrvaški medij o Kacinu kot "koronaguruju": Zdaj ne čisti več bazena v kopalkah, ampak uživa na jahti

A.L.
23.07.2021 10:49
"Zdaj ne čisti več bazena v kopalkah, opazili so ga na impozantnem polovilu v primoštenskem pristanišču."
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Hrvaški Tportal se je razpisal o slovenskem koordinatorju za cepljenje proti covidu-19 Jelku Kacinu in njegovem dopustovanju pri naših južnih sosedih.

Spomnimo, lansko poletje je takrat še vladni govorec razburjal tako slovensko kot hrvaško javnost z izjavo, da se lahko Hrvaška hitro znajde na rdečem seznamu. Ob tem so tamkajšnji mediji takrat pisali, da je neposredno pred to izjavo tudi sam bival na Krku. "Ne morem natančno navesti dni, a tu je bil najmanj dva dneva prejšnji teden, morda je bil to prav vikend. Tu je bival z ženo in enim sinom, drugega otroka pa ni bilo. So dostojni in nekoliko zadržani ljudje, držijo se bolj zase, po mestu jih ne morete velikokrat videti, le ko gredo po nakupih ali pa v restavracijo na kosilo," je lani za Jutarnji list pojasnil eden tamkajšnjih prebivalcev.

Letos je "koronaguru", kot ga imenuje Tportal, znova pri naših sosedih, svoje letovanje pa je očitno še nekoliko nadgradil. "Zdaj ne čisti več bazena v kopalkah, opazili so ga na impozantnem plovilu v primoštenskem pristanišču." S fotografije, ki so jo objavili zraven, je razvidno, da gre za večjo jahto. 

Hrvaški medij ni mogel niti mimo vnovičnih črnogledih napovedi slovenskih predstavnikov, omenjajo direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milana Kreka in njegove pozive državljanom, naj se v domovino s počitnic vrnejo do 15. avgusta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta