Hrvaški medij o slovenskih turistih, ki tarnajo nad visokimi cenami: Za dva deci vina in dve kepici sladoleda 24 evrov

A.L.
13.04.2023 11:25

Nekateri gostje iz Slovenije, ki so velikonočne praznike preživeli na Jadranu, so na družbenih omrežjih objavili svoje račune v restavracijah in kavarnah. Šokirani so nad cenami in obenem opozarjajo - sezona se sploh še ni začela.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Hrvaški portal Dnevnik.hr se je razpisal o slovenskih turistih, ki tarnajo nad cenami na Hrvaškem. "Uvedba evra na Hrvaškem je pustila posledice! Cene turističnih zmogljivosti in gostinskih storitev so poletele v nebo že pred sezono, zato smo se Slovenci domov vračali praznih denarnic," povzemajo besede slovenskih medijev. Številni državljani so se na družbenih omrežjih razpisali o izjemno visokih cenah pri naših južnih sosedih.

V skupini Kampiranje je zakon na facebooku je nekdo objavil račun restavracije iz Poreča. "Za dva deci vina in dve kepici sladoleda sem plačala 24 evrov," je zapisala uporabnica družbenega omrežja, ki je za veliko noč bivala v istrskem mestu. Podobno se je zgodilo znanemu Slovencu, ki vodi verigo burgerjev Lars&Sven. Pred dnevi je obiskal Umag. Na facebooku je delil fotografije iz gostilne, kjer so za porcijo jadranskih lignjev plačali kar 28 evrov. In lignji, trdi, niti niso bili jadranski, poroča portal Sobota.info.

Še ena od objav kaže palačinko z nutello, za katero je nekdo v Poreču odštel 6,50 evra, medtem ko pivo v eni od poreških restavracij stane 5,10 evra.

Vse to so cene, ki so veljale v času velikonočnih praznikov, mnoge pa skrbi, kaj se bo zgodilo poleti, ko se začne glavna turistična sezona.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta