"In za kaj? Za nič!": Koliko ruskih vojakov je padlo v Ukrajini?

Va
03.05.2024 19:42

Moskva je samo v prvem letu vojne objavila obseg svojih izgub.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

"Ruski vojaški neuspeh je že tukaj. Ruske izgube v vojni v Ukrajini ocenjujemo na 500.000, pri čemer je 150.000 umrlih," je francoski zunanji minister Stéphane Séjourné v petek izjavil za evropsko izdajo ruskega neodvisnega časnika Novaya Gazeta. "Vse to za kaj? Lahko strnemo v nekaj besed: za nič!" je dodal. 

Februarja, dve leti od začetka vojne, je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ruske izgube ocenil na okoli 180.000 "sovražnikovih vojakov"

Velika Britanija je konec aprila letos ocenila, da je v Ukrajini umrlo ali bilo poškodovanih okoli 450.000 ruskih vojakov.

Od jeseni 2022, ko so sporočili, da so izgubili skoraj 6000 vojakov, Moskva ni več objavila podatkov o svojih izgubah na ukrajinski fronti. 

Ukrajinski predsednik Zelenski je februarja letos izjavil, da je od začetka vojne Ukrajina izgubila 31.000 vojakov. "Ne 300.000 niti 150.000, kakor govorita Putin in njegov lažnivi krog," je pribil takrat. "A vsaka izguba je velika," je pristavil.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta