Iz AstraZenece sporočili, da niso odpovedali sestanka z Evropsko komisijo

STA, M.R.
27.01.2021 12:32
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Farmacevtsko podjetje AstraZeneca se bo vendarle udeležilo drevišnjega sestanka s predstavniki EU glede napovedanih zamud pri dobavi cepiva proti covidu-19.

Najprej je iz Bruslja sicer prišlo sporočilo, da so udeležbo na sestanku odpovedali, a je podjetje to kasneje zanikalo.

"Potrdimo lahko, da nismo odpovedali udeležbe, pozneje danes se bomo udeležili sestanka s predstavniki EU," je sporočila tiskovna predstavnica podjetja.

Pretekli teden je britansko-švedsko farmacevtsko podjetje Bruslju sporočilo da zaostaja pri izpolnjevanju ciljev, ki se tičejo proizvodnje cepiva in da bo zato v prvi četrtini leta Evropski uniji dobavila manj cepiva kot je bilo dogovorjeno. Evropska komisija se je zelo kritično odzvala in od družbe zahtevala, da se drži predvidenega načrta in zagotovi ustrezne proizvodne zmogljivosti. Prvi mož AsrtaZenece Pascal Soriot pa je včeraj zatrdil, da delajo noč in dan, in ostro zanikal, da bi cepivo, namenjeno Evropejcem, prodajali drugam za višjo ceno.

Danes pa so iz podjetja Bruslju vsaj na začetku sporočili, da njihovih predstavnikov ne bo na sestanek in da bodo evropski komisarki Stelli Kiriakides odgovore poslali v pisni obliki.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta