Iz karantene spregovoril prvi Hrvat, okužen s koronavirusom: "Usodno" je bilo potovanje na tekmo lige prvakov

A.L.
27.02.2020 11:48

"Če povem po pravici, sem se ves čas počutil precej dobro, nikoli nisem prišel do točke, ko bi me bilo strah."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Za hrvaški 24 Sata je spregovoril prvi Hrvat, okužen s koronairusom. Mediji so kasneje poročali, da je zbolel tudi njegov brat, danes so potrdili še tretjo okužbo. Prijatelji se šalijo, da je za njegovo okužbo kriv Dinamo. "Če ne bi prejel dveh golov od Šahtarja, ne bi pristal v Milanu," je povedal. Spomnimo, da se je Hrvat okužil med izletom v Milano, kjer si je v družbi dekleta, ki s koronavirusom ni okuženo, ogledal tekmo lige prvakov med Atalanto in Valencio. Kot je znano, Dinamo je izpadel, Atalanta pa nadaljuje svojo pot v elitni ligi.
"To je prvo jutro, ko nimam povišane telesne temperature, a tudi sicer ni bilo prehudo. Nikoli ni prekoračila 38 stopinj Celzija. Počutim se bolje kot takrat, ko sem bil prehlajen," je za 24 Sata povedal Zagrebčan, ki je še vedno v karanteni in dodaja, da brat sicer še vedno ima vročino, a je tudi njegovo stanje dobro. "Če povem po pravici, sem se ves čas počutil precej dobro, nikoli nisem prišel do točke, ko bi me bilo strah. Nisem paničaril in razmišljal, da ljudje od tega umrejo. Nisem imel in še vedno nimam nobenih težav z dihali, ne kašljam, ne boli me grlo, pljuča imam čista. Skrbelo me je predvsem za mamo, stare starše, sodelavce v podjetju."

​Na njegov račun nastajajo šale

Zagrebčan je ob tem opozoril, naj mediji ne širijo netočnih navedb. "Vse, kar pišejo mediji, preberem. Tako sem zasledil tudi, da je mama mojega dekleta zdravnica, ki naj bi me prva pregledala in tudi pri sebi opazila simptome. To ni res. Mama od dekleta je res zdravnica, a je v tem času nisem videl, ni me pregledala in nima simptomov," je bil jasen. Partnerka je obolelega Zagrebčana spremljala v Milano, tja sta potovala z avtobusom. Obe testiranji, ki so ju pri njej opravili, sta pokazali, da koronavirusa nima. "Nima simptomov ali vročine, bila pa je pod stresom v trenutku, ko sem ji povedal, da sem okužen."
Zagrebčan je povedal, da je v stalnem kontaktu s prijatelji in sodelavci, ki mu pomagajo krajšati čas v karanteni. Na njegov račun je nastalo že nekaj šal, pove v smehu in doda, da z bratom dvojčkom, prav tako okuženim s koronavirusom, vse v življenju počneta skupaj. Bolezen ju je razdružila le za kratek čas, je sporočil za 24 Sata.
V razmerju je tudi oboleli brat, a testiranja pri njegovem dekletu niso bila potrebna, saj je bila v tem času v tujini. Kakšen postopek ju z bratom čaka po okrevanju, za zdaj še ne ve, zato bosta morala na vsa nadaljnja navodila še počakati.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta