Izčrpali so že 84 odstotkov zalog hrane: Namibija zaradi grozeče lakote v odstrel prek 700 divjih živali, tudi slonov

STA, Va
01.09.2024 09:27

Odstrel je predviden v nacionalnih parkih in v divjini, kjer je število divjih živali tolikšno, da že ogroža razpoložljive pašnike in vodne vire.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profesionalni lovci in podjetja, ki jih je angažirala vlada, so že odstrelili 157 živali. Fotografija je ilustrativna. 
Profimedia

Načrtujejo odstrel 723 divjih živali, med njimi 83 slonov, da bi z mesom priskočili na pomoč ljudem, ki jim zaradi hude suše grozi lakota, je sporočilo pristojno namibijsko ministrstvo.

Jug Afrike se sooča z najhujšo sušo v zadnjih desetletjih. Namibija je po podatkih Združenih narodov prejšnji mesec že izčrpala 84 odstotkov zalog hrane. Skoraj polovico prebivalstva države naj bi v prihodnjih mesecih čakalo resno pomanjkanje.

Oblasti so se zato odločile za odstrel 83 slonov, 30 nilskih konjev, 60 bivolov, 50 impal, 100 modrih antilop, 300 zeber in 100 elandov. Meso teh živali bodo razdelili v skladu s programom pomoči v času suše, so napovedali.

Profesionalni lovci in podjetja, ki jih je angažirala vlada, so že odstrelili 157 živali. Ljudem je bilo na tej podlagi razdeljenih 56.800 kilogramov mesa, piše Reuters.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta