Izrael izvedel nov smrtonosni napad na šolo v Gazi

STA, A.L.
24.10.2024 15:08

V novem izraelskem napadu na šolo z razseljenimi Palestinci v osrednji Gazi je bilo danes ubitih najmanj 17 ljudi, so sporočili reševalci.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Najhujše razmere še vedno vladajo na severu razdejane enklave, kjer so izraelske sile po navedbah lokalne civilne zaščite v 19 dneh obleganja ubile več kot 770 ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V času napada je bilo danes znotraj šolskega poslopja več tisoč razseljenih Palestincev, večinoma žensk in otrok, so sporočile lokalne oblasti.

Izraelska vojska je tako kot v preteklih podobnih napadih na civilne objekte zatrdila, da so šolo kot poveljniški center koristili pripadniki islamističnega gibanja Hamas.

Izraelske sile medtem nadaljujejo operacije na severu Gaze, kjer je bilo v 19 dnevih obleganja ubitih najmanj 770 Palestincev, je danes sporočil tiskovni predstavnik civilne zaščite in dodal, da je število žrtev verjetno še višje, saj da mnogi ostajajo ujeti v ruševinah.

Na hude razmere na severu Gaze sta v preteklih dneh opozorila tudi generalni sekretar ZN Antonio Guterres in šef agencije ZN za pomoč palestinskim beguncem (UNRWA) Philippe Lazzarini.

V več kot enem letu napadov so izraelske sile v Gazi ubile najmanj 42.847 ljudi, še več kot 100.000 je bilo v tem obdobju ranjenih.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta