Izrael z novimi napadi na Libanon, nad Tel Avivom prestregli raketo

STA, A.L.
25.09.2024 07:15

Izrael je danes po poročanju libanonskih medijev izvedel nove napade na jug Libanona.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Izrael in libanonsko gibanje Hezbolah se obstreljujeta od začetka vojne v Gazi oktobra lani.
Reuters

Sirene, ki opozarjajo na nevarnost zračnega napada, so se oglasile tudi v osrednjem delu Izraela, kjer je izraelska vojska po lastnih navedbah sestrelila raketo nad Tel Avivom.

Po poročanju libanonske tiskovne agencije, ki jo povzema francoska AFP, je izraelska vojska po 5. uri zjutraj po lokalnem času izvedla več napadov na različna območja juga Libanona. Še pred tem naj bi bilo tarča izraelskih napadov območje mesta Baalbek. Napadi naj bi terjali žrtve, a podrobnosti niso znane.

Izraelska vojska je ponoči potrdila, da je izvedla napade na več deset ciljev, povezanih z gibanjem Hezbolah v južnem delu Libanona in v regiji Beka.

Obenem so se zgodaj zjutraj sirene oglasile tudi nad Tel Avivom in še več drugimi mesti v osrednjem delu Izraela. Po navedbah vojske je proti prestolnici poletela raketa, ki pa jo je zračna obramba uspela sestreliti.

Izrael in libanonsko gibanje Hezbolah se obstreljujeta od začetka vojne v Gazi oktobra lani, pri čemer šiitska milica trdi, da deluje v podporo palestinskega gibanja Hamas. A nasilje se je v zadnjih dneh izrazito okrepilo, Izrael pa je nad Libanonom sprožil niz uničujočih napadov, v katerih je bilo od ponedeljka ubitih več kot 500 ljudi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta