Veleposlanik: Izrael ne želi kopenske ofenzive na Libanon

STA, Va
24.09.2024 21:17

Izrael ne želi začeti kopenske ofenzive na Libanon, je danes dejal veleposlanik pri Združenih narodih Danny Danon v zvezi z napadi na šiitsko gibanje Hezbolah, ki so v svetu okrepili bojazen pred širšo vojno na Bližnjem vzhodu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Raje imamo diplomatsko rešitev. Če ta ne deluje, uporabljamo druge metode, da drugi strani pokažemo, da mislimo resno," je izjavil Danny Danon, izraelski veleposlanik pri Združenih narodih.
EPA

"V preteklosti smo že imeli izkušnje z Libanonom. Ne želimo začeti nikakršne kopenske ofenzive," je dejal Danny Danon novinarjem v Združenih narodih. Poudaril je, da Izrael ne želi pošiljati svojih vojakov v tujino, da pa je odločen zaščititi izraelske civiliste. 

"Raje imamo diplomatsko rešitev. Če ta ne deluje, uporabljamo druge metode, da drugi strani pokažemo, da mislimo resno," je izraelski diplomat še izjavil ob robu splošne razprave Generalne skupščine ZN v New Yorku.

Izrael je v ponedeljek okrepil napade na cilje Hezbolaha na jugu in vzhodu Libanona, v katerih je po podatkih libanonskega ministrstva za zdravje umrlo več kot 550 ljudi. To je največje število smrtnih žrtev v enem dnevu po koncu državljanske vojne v Libanonu med letoma 1975 in 1990.

Danes je Izrael izvedel obsežne nove napade, vključno z napadom na južno predmestje Bejruta, v katerem je bilo ubitih šest ljudi, med njimi eden od poveljnikov Hezbolaha. Izraelski premier Benjamin Netanjahu je napovedal, da se bodo napadi še nadaljevali.

Hezbolah medtem napada cilje v Izraelu. Izraelska vojska je nocoj sporočila, da je Hezbolah na izraelsko ozemlje danes izstrelil okoli 300 raket. Pri tem je bilo po besedah tiskovnega predstavnika izraelske vojske ranjenih šest civilistov in vojakov, večina med njimi lažje. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta