Kraljica Elizabeta II. sklicala izreden sestanek o nadaljnji vlogi princa Harryja in njegove družine

M.R.
12.01.2020 11:43
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kraljica Elzabeta II. se trenutno mudi na dvorcu v Sandringhamu.
EPA

Britanska kraljica Eizabeta II. naj bi se v ponedeljek sestala s princem Harryjem, njegovim bratom princem Williamom in njunim očetom princem Charlesom. Govorili bodo o sredini napovedi princa Harryja in njegove žene vojvodinje susseške Meghan, da se bosta preselila v Kanado in opustila kraljeve dolžnosti ter skušala zaživeti samostojno, tudi finančno. Vojvodinja Meghan naj bi se sestanku pridružila prek telefona.
93-letna vladarica je sklicala nujen sestanek v Sandringhamu, kjer bodo skušali dogovoriti podrobnosti selitve Harryjeve družine in njihove nadaljnje vloge. Za kraljico in princa Harryja bo to prvi sestanek iz oči v oči od omenjene napovedi, ki je pretresla praktično ves svet, še posebej pa britansko javnost.
{instagram}https://www.instagram.com/p/B7EaGS_Jpb9/{/instagram}
Medijska hiša BBC ob tem ocenjuje, da bo največ govora o finančnem položaju Harryja in Meghan. Britanski mediji tudi poročajo, da naj bi kraljevi par svojo odločitev oznanil brez predhodnega posvetovanja s kraljico, hkrati pa so britanski mediji tudi poročali, da naj bi odločitev para precej užalostila princa Williama.
Če bodo v ponedeljek sprejeli odločitev o prihodnosti vojvode in vojvodinje susseške, bo potem trajalo še nekaj časa, preden bo ta implementirana. Zelo verjetno to tudi ne bo edini sestanek za ureditev omenjenega vprašanja. Med drugim tudi ni jasno, katere dolžnosti bo par še opravljal.
Princ Charles je sicer trenutno s premierjem Borisom Johnsonom v Omanu, kjer potekajo žalne slovesnosti ob smrti sultana Kabusa bin Saida.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta