Malta: V povezavi z umorom novinarke na jahti prijeli uglednega poslovneža

M.R.
20.11.2019 10:15

Policija je v povezavi z umorom malteške novinarke Daphne Caruana Galizia na jahti prijela poslovneža.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jahta, ki so jo prestregli policisti. 
Reuters

Malteški mediji poročajo, da je bil prijet Yorgen Fenech, lastnik družbe 17 Black, registrirane v Dubaju. Aretacija se je zgodila le en dan po tem, ko je premier Joseph Muscat podpisal namero o pomilostitvi domnevnega pralca denarja, ki naj bi bil posrednik pri umoru omenjene novinarke. Ta naj bi v zameno za pomilostitev povedal, kdo je bil naročnik umora novinarke. Muscat je ob tem zatrdil, da bo moral posrednik najprej posredovati dokaze, preden bi ga lahko pomilostili.
Pralca denarja so policisti v sodelovanju z Interpolom prijeli pretekli četrtek. Prek svojega odvetnika je aretirani nato sporočil, da je pripravljen posredovati dokaze, v zameno pa je zahteval pomilostitev. In včeraj je Muscat dejal, da se bo pomilostitev nanašala na vsa kazniva dejanja, zaradi katerih bi mu lahko sodili. Bo pa moral prijeti pralec denarja sodelovati z oblastmi tudi pri drugih primerih, v katere je bil sam vpleten. 

Yorgen Fenech 
Reuters
Ubita malteška novinarka Daphne Caruana Galizia
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta