Med Američani po soočenju med Trumpom in Bidnom močno naraslo zanimanje za selitev v Kanado

M.R.
01.10.2020 09:26

Na spletnem iskalniku Google so sporočili, da se je po negledljivem soočenju kandidatov za novega ameriškega predsednika, v katerem sta se pomerila sedanji predsednik Donald Trump in kandidat demokratov Joe Biden, med ameriškimi uporabniki močno povečalo število iskanj, kako zaprositi za kanadsko državljanstvo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Oba predsedniška kandidata skupaj z ženama.
EPA

Le redki so namreč verjetno uživali v torkovem soočenju kandidatov, pri številnih Američanih pa je verjetno sprožilo razmišljanje, da je čas za eksodus. Kandidata sta se namreč ves čas prekinjala, govorila en prek drugega in se žalila. 

Velikemu številu teh, ki so iskali podatke o tem, kako se preseliti v Kanado, se je očitno celo tako mudilo, da so zatipkali ime sosednje države. Namesto "Kanada" so vpisali "Kanda".

Največ poizvedb so Američani opravili, ko je soočenje trajalo približno eno uro. A to ne pomeni, da je število teh poizvedb upadlo, saj je pozneje prišel še drugi val iskanja, ko so začeli ljudje iskati postopke za pridobitev kanadskega državljanstva. 

In kje živijo ti ljudje, ki so iskali podatke za selitev? Največ jih je iz ameriških zveznih držav Massachusetts, Washington in Michigan. 

Google še poroča, da je prvič zaznal povečano število iskanj glede selitve v Kanado že novembra 2004 po volitvah, na katerih je bil drugič izvoljen takratni predsednik George W. Bush. V zadnjih petih letih pa je Google največ takih poizvedb zabeležil po zadnjih predsedniških volitvah leta 2016, ko je zmagal Trump.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta