Migranti v BiH rešili žensko iz narasle reke

STA, A.L.
15.01.2021 14:51
Skupina migrantov je v četrtek rešila žensko iz narasle reke Kladušnica blizu Velike Kladuše v Bosni in Hercegovini, je danes potrdila policija unsko-sanskega kantona. 57-letno žensko iz Velike Kladuše so nato prepeljali v bolnišnico, njeno stanje pa je resno. Preiskujejo tudi okoliščine, kako je ženska padla v reko.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Klara Širovnik

Policija je danes sporočila, da so migranti v enem od predmestij Velike Kladuše v Kladušnici opazili žensko. Nekaj migrantov je zabredlo v mrzlo in naraslo reko in rešilo žensko, ki ji je grozila utopitev, poročajo mediji v BiH.

Tiskovni predstavnik notranjega ministrstva unsko-sanske županije Ale Šiljdedić je danes tudi potrdil, da so kmalu zatem na kraj dogodka prispeli policisti. Žensko so prepeljali v bolnišnico v Bihaću, njeno zdravstveno stanje je resno, poroča sarajevski novičarski portal klix.ba.

Šiljdedić je dejal, da gre za lepo zgodbo. Obenem je izpostavil, da preiskujejo okoliščine, kako je 57-letnica končala v narasli reki.

Portal v ločenem prispevku navaja, da določeno število migrantov, med katerimi so tudi otroci, nima zagotovljene nobene namestitve, temveč bivajo na prostem, pogosto tudi v gozdovih nedaleč od Velike Kladuše. Izpostavlja, da razmere zanje še otežuje huda zima. V preteklih dneh se je temperatura na tem območju spustila tudi do minus 15 stopinj Celzija.

V BiH ocenjujejo, da je v državi med 7000 in 9000 migrantov, ki so večinoma na območju unsko-sanskega kantona ob meji s Hrvaško. Vsi naj bi iskali način, da bi čez Hrvaško prišli v druge evropske države.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta