"Mislil sem, da sanjam." Johnson londonsko policijo spremljal med racijo

STA, A.L.
02.09.2022 14:46

Policisti iz enote za zmanjševanje nasilja, povezanega z drogami, raperja kasneje niso aretirali.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

V stanovanju Britanca Splinterja Salesa je londonska metropolitanska policija v sredo izvedla racijo, policiste pa je na osumljenčevo presenečenje spremljal nihče drug kot britanski premier v odhajanju Boris Johnson. Sales, ki ga policija ni aretirala, je bil nad prizorom tako šokiran, da je mislil, da sanja, piše britanski časnik Independent.

"Sinoči sem bil pijan, zbudil sem se in videl Borisa Johnsona pred seboj. Mislil sem, da sanjam," je dogodek opisal šokirani Sales, ki ni želel objaviti svojega polnega imena, je pa zase dejal, da je raper.

Srečanje z britanskim predsednikom vlade v odhajanju je opisal kot "zelo bližnje" in dodal, da misli, da ga je bil Johnson vesel.

Policisti iz enote za zmanjševanje nasilja, povezanega z drogami, raperja kasneje niso aretirali. "Ne vem, kaj so iskali, vendar se mi ni nič zgodilo," je za Independent še dejal Sales. Posnetek racije njegovega stanovanja v četrti West Norwood v jugovzhodnem Londonu je po objavi na družbenem omrežju TikTok postal viralen.

Velika Britanija bo prihodnji teden dobila novega premierja oziroma premierko

Tiskovni predstavnik londonske metropolitanske policije je kasneje potrdil, da do aretacij v tem stanovanjskem objektu res ni prišlo, so pa policisti našli droge in telefon, kar so za potrebe preiskave zasegli.

Johnson se je policistom pridružil v okviru vrste nastopov, ki jih ima v izdihljajih svojega vodenja britanske vlade in konservativne stranke, s katerimi se je zavzel za zaposlitev dodatnih 20.000 policistov.

"Zagotavljanje večje varnosti na naših ulicah je bilo vedno v središču mojega poslanstva, saj bi moral vsakdo imeti varnost, zaupanje in priložnost, ki jo prinaša varna ulica in varen dom, ne glede na to, kje živi," je tem dejal Johnson.

Velika Britanija bo sicer prihodnji teden dobila novega premierja oziroma premierko, saj glede na napovedi anket zdajšnji zunanji ministrici Liz Truss kaže bolje kot njenemu tekmecu, nekdanjemu finančnemu ministru Rishiju Sunaku. Če bo Trussova zmagala, bo postala tretja ženska na Downing Streetu 10, za Margaret Thatcher in Thereso May. Sunak pa bi bil ob morebitni zmagi prvi nebeli britanski premier.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta