Na skrivnostnem brezpilotnem letalu, ki je strmoglavilo v Zagrebu, je bila verjetno tudi bomba

M.R.
13.03.2022 13:36

Hrvaški obrambni minister Mario Banožić je povedal, da so med razbitinami brezpilotnega letala, ki je v četrtek zvečer strmoglavilo v zahodnem delu Zagreba, na območju Jaruna in v bližini študentskega doma Stjepan Radić, našli tudi eksploziv.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hrvaška vojska na kraju strmoglavljenja letala
EPA

"Našli smo dele letalske bombe. Ugotovili smo, da gre za letalo sovjetske proizvodnje. Po analizi bomo lahko rekli, kakšen je bil namen tega letala," je povedal minister in dodal, da je bila na letalu tipa Tu-141 tudi bomba. 

Hina/STA

Dejal je še, da za zdaj ni jasno, ali je bomba eksplodirala že med letom, ali pa potem, ko je brezpilotno letalo strmoglavilo. Našli so tudi črno skrinjico letala, ki je poškodovana. "Upamo, da bomo lahko iz nje kaj izvedeli," pravi Banožič. 

EPA

Trup letala so iz kraterja odstranili danes dopoldne, podrobno analizo pa bodo opravili z zavezniki. Hrvaške oblasti upajo, da bodo lahko izvedeli, kdo je izstrelil letalo.

Reuters
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta