Nemška vlada kritična do zaprtja Trumpovega računa na Twitterju. Kaj navajajo kot razlog?

STA, A.L.
11.01.2021 13:48
Nemška vlada se je danes kritično odzvala na zaprtje Twitterjevega računa sedanjega predsednika ZDA Donalda Trupma. Twitter je Trumpov račun trajno zaprl v petek.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Operaterji družbenih omrežij so odgovorni, da politična komunikacija ni zastrupljena s sovraštvom in spodbujanjem k nasilju, a svobodo izražanja kot temeljno pravico osnovnega pomena lahko omeji samo zakonodajalec, ne morejo ga omejiti zahteve podjetij, je danes v Berlinu dejal tiskovni predstavnik vlade Steffen Seibert.

Dodal je, da zato kanclerka Angela Merkel meni, da je trajno zaprtje računov ameriškega predsednika problematično, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Twitter je po sredinem napadu Trumpovih podpornikov na ameriški kongres v petek trajno zaprl Trumpov račun @realDonaldTrump. Kot razlog za zaprtje so navedli "tveganje nadaljnjega spodbujanja nasilja". Trump je v odzivu prek novinarjev v Beli hiši v petek zvečer Twitterju očital, da je skoval zaroto z demokrati za utišanje njega samega in njegovih podpornikov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta